PNL, deschis la ALIANȚE. Cristian Bușoi le amintește ADEVĂRATA MIZĂ partidelor mici

PNL este deschis la alianțe cu partidele mici. Însă nu aceeași deschidere au și formațiunile politice noi sau mai mici, mizând pe votul emoțional împotriva partidelor mari. Cristian Bușoi le amintește că adevărata miză a alegerilor locale sunt cele parlamentare, dar și că nu vor conta în luptă dacă nu fac alianțe. 

"Trebuie să fim realiști și să vedem că Bucureștiul va fi o luptă cu foarte mulți actori și, dincolo de faptul că se vor înfrunta cele două partide mari, care-și vor disputa locul întâi, candidatul PNL și candidatul PSD, cu șanse mari pentru candidatul PNL, pentru că avem un electorat de dreapta, ținem cont că avem și partide mici, și candidați independenți și o formațiune care a fost organizație non-guvernamentală, care s-a transformat brusc în partid, toți vor concura și probabil că votul în București va fi foarte fragmentat. (...) Și-n Transilvania există o foarte mare șansă de fărâmița votul. Nu e rău că există mulți competitori, nu e rău că se aud foarte multe voci, că în fața cetățenilor vin foarte mulți oameni cu proiecte, pentru că în final, dintr-o competiție și din lupta de idei se pot selecta cele mai bune proiecte pentru comunitate, dar, dacă votul va fi foarte fragmentat și cel care va ajunge primar va ajunge cu un scor sub 30% sau în jurul scorului de 30% cred că va avea de înfruntat foarte multe critici și foarte multă opoziție din partea celorlalți, care ar fi avut impresia că în turul doi lucrurile ar fi stat în mod diferit", a spus Cristian Bușoi, posibil candidat al PNL la Primăria Capitalei. 

PNL, deschis la alianțe cu partidele mici

Europarlamentarul PNL subliniază că există "deschidere ca anumiți candidați sau formațiuni mai mici, care împărtășesc valorile PNL și care se revendică și se adresează în primul rând unui electorat de centru și de centru-dreapta, există deschiderea către dialog și dacă anumite formațiuni politice doresc să susțină candidatul PNL există foarte multă flexibilitate în a găsi soluții pentru a face alianțe. N-am primit până acum și n-am observat foarte multă deschidere din partea formațiunilor mici, în primul rând pentru că trăiesc cu această impresie că există o nemulțumire a populației în primul rând împotriva politicienilor din partidele mari, ceea ce este fals în opinia mea". 

Cristian Bușoi este de părere că populația, dacă este nemulțumită, este nemulțumită de întreaga clasă politică. El a amintit că alegerile locale sunt o deschidere pentru alegerile parlamentare și le amintește partidelor mici că miza este să obțină 5% pentru a intra în Parlament după noiembrie 2016. PNL-istul a adăugat că "e evident pentru toată lumea că lupta pentru locul întâi într-un singur tur se duce, în 90% din cazuri, între candidatul PNL și candidatul PSD". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel