PNL dă asaltul în Capitală! A inițiat procesul de demitere a primarului interimar

Vicepreşedintele PNL Bucureşti, Marius Vintilă, a anunțat că PNL Bucureşti a decis să demareze procesul de demitere a primarului general interimar Ştefănel Dan Marin. Totodată, consilierii generali ai PNL vor iniţia în cadrul şedinţei de marţi a CGMB un proiect de hotărâre privind schimbarea primarului interimar, a mai precizat liderul liberal.

'Primarul UNPR trebuie să plece imediat, pentru că nu este capabil să administreze problemele grave ale Bucureştiului. Orice zi pe care o mai petrece în fruntea oraşului înseamnă o întârziere în soluţionarea problemelor existente', a declarat marţi Marius Vintilă, într-o conferinţă organizată la sediul PNL Bucureşti.

El a susţinut că Ştefănel Dan Marin a refuzat să aplice măsurile pe care şi le-a asumat prin Acordul pentru Bucureşteni şi refuză să ia măsuri concrete şi urgente ce se impun pentru rezolvarea problemelor Bucureştiului.

Printre problemele enumerate de liderul PNL Bucureşti se numără întârzierea nejustificată a adoptării bugetului RADET, fapt ce creşte riscul ca în această iarnă regia să nu poată asigura furnizarea apei calde şi căldurii bucureştenilor.

[citeste si]

O altă problemă semnalată de PNL Bucureşti este cea privind refuzarea de către Ştefănel Dan Marin a publicării contractelor de achiziţii publice precum şi nepunerea în aplicare a punctului din Acordul pentru Bucureşteni privind auditul la nivelul Primăriei.

'Ştefănel Dan Marin nu a propus şi nu a luat nicio măsură concretă privind RATB. El refuză în continuare să reglementeze regimul gratuităţilor transportului public. Din acest motiv, RATB înregistrează zilnic penalităţi de 1,2 milioane de lei către ANAF deoarece municipalitatea nu plăteşte către regie contravaloarea gratuităţilor oferite diverselor categorii de beneficiari în baza unui contract', a mai arătat vicepreşedintele PNL.

PNL Bucureşti a propus prin Acordul pentru Bucureşteni o serie de măsuri privind transparentizarea actului administrativ şi a funcţionării Primăriei Capitalei, însă susţine că o bună parte dintre măsurile propuse au rămas fără ecou şi oferă drept exemplu schimbarea componenţei Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel