PNL, contra înlăturării lui Zgonea. Remus Cernea: Extrem de grav!

PNL este împotriva proiectului de hotărâre de vacantare a funcţiei de preşedinte al Camerei Deputaţilor, deţinută de Valeriu Zgonea. Liberalii spun că nu s-a respectat regulamentul.

"Ni s-a prezentat un punct de vedere al Comisiei de statut, în virtutea acestui punct de vedere constatăm că domnul Zgonea este revocat din funcţie ca urmare a unei sancţiuni care i se aplică pentru că nu ar mai fi membru al unui grup parlamentar. Faţă de această situaţie, ţin să vă atrag atenţia că o atare constatare revine Comisiei juridice de la Camera Deputaţilor să discute despre sancţionarea domnului Zgonea şi nu Comisiei de statut. Pe cale de consecinţă, a supune la vot vacantarea funcţiei ca sancţiune pentru domnul Zgonea este în mod evident neregulamentară. De aceea, vom vota împotriva acestui proiect de hotărâre", a explicat, în plen, deputatul PNL Gabriel Andronache.

Deputatul Remus Cernea a susţinut că "este extrem de grav că schimbarea" lui Valeriu Zgonea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor "s-a făcut printr-o forţare (...) şi o schimbare abuzivă a regulamentului".

"Este un lucru extrem de trist că domnul Valeriu Zgonea a fost exclus din cel mai mare partid al României ca pondere din Parlament pentru un delict de opinie. De asemenea, este extrem de grav că schimbarea domniei sale din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor s-a făcut printr-o forţare, printr-un abuz şi o schimbare abuzivă a Regulamentului Camerei Deputaţilor. (...) Este un pas în minus pentru democraţia din România. Eu nu apăr un om, apăr un principiu. Cred că ar fi trebuit să respectăm regulamentul până la ultima virgulă şi ultimul detaliu. Îi invit pe cei care îi aud că vociferează în sală să vină să îmi explice de ce au luat astfel de decizii abuzive pentru Parlamentul României şi democraţia din ţara noastră", a afirmat Cernea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel