PNL cere premierului Cioloș demiterea unui prefect

PNl va cere premierului Dacian Cioloş demisia prefectului de Arad, Cosmin Pribac, a afirmat, joi, deputatul liberal Eusebiu Pistru, în cadrul unei conferinţe de presă. 

Potrivit parlamentarului PNL, prefectul Cosmin Pribac este 'subordonat PSD", deoarece ar fi acţionat la comandă politică şi a făcut tot ceea ce s-a putut pentru a tergiversa instalarea noilor viceprimari, aleşi de noile majorităţi constituite în consiliile locale din judeţ în urma fuziunii dintre PNL şi PDL.

'Spre exemplu, în comunele Vladimirescu, Macea, Felnac şi Păuliş, unde majorităţile în consiliile locale s-au modificat în favoarea actualului PNL, au fost aleşi alţi viceprimari. Însă, la ordinul PSD, prefectul Pribac a făcut tot ce a putut pentru a tergiversa instalarea pe funcţii a noilor viceprimari, Instituţia Prefectului abuzând de funcţie şi atacând în contencios hotărârile privind schimbarea viceprimarilor, cu toate că era cunoscut faptul că toate schimbările au fost făcute în conformitate cu prevederile legale', a susţinut Eusebiu Pistru, citează Agerpres.

Acesta a continuat, susținând că Prefectura a făcut uz de toate căile de atac avute la dispoziţie, chiar şi după ce pierduse procesele atât pe fond cât şi la apel.

Pe de altă parte, Pistru a spus că 'politizarea funcţiei de prefect este demonstrată de faptul că prefectul a atacat în contencios doar în cazurile noilor viceprimari PNL, nu şi în cele în care primari ai PSD au schimbat viceprimarii de altă culoare'.

'Drept urmare, PNL Arad va cere demiterea prefectului judeţului Arad, Cosmin Pribac, care în continuare dovedeşte că este subordonat politic PSD-ului. Totodată, va trimite premierului Dacian Cioloş o scrisoare, în care va expune toate motivele pentru care trebuie să îl demită pe prefect', a conchis deputatul Eusebiu Pistru. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel