PNL cere demisia prefectului Capitalei

pasapoarte_00583700
pasapoarte_00583700

Preşedintele PNL Sector 6, Cornel Pieptea, cere demisia prefectului Capitalei, Adrian Petcu, pe care îl consideră responsabil de "modul defectuos" în care a funcţionat Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple. 

"Statul la cozi, listele de aşteptare şi copiii chinuiţi fac parte din tabloul oribil al obţinerii unui document atât de uzual. La centrul de emitere a paşapoartelor din Sectorul 6 situaţia este ruptă din epoca Ceauşescu: la ora 4 dimineaţa apar primii părinţi şi se trec pe lista de ordine, bucuroşi fiind că la ora 8,30, când se va deschide centrul pentru public, vor fi printre primii. Bucureştenii care ajung după ora 7 au de aşteptat între 4 şi 6 ore, ferindu-şi cum pot copiii de soare sau de ploaie. Pentru cele mai multe dintre persoanele ajunse după ora 12, deznodământul este unul trist şi implacabil, nereuşind să depună actele până la terminarea programului. Astfel, sunt nevoiţi să revină zilele următoare împotriva voinţei lor şi să piardă zile de concediu sau de la locul de muncă. Pe scurt: 'bătaie de joc'", a afirmat preşedintele PNL Sector 6, într-un comunicat, potrivit Agerpres.

Liberalul îl acuză de lipsă de reacţie pe prefect şi susţine că reducerea taxei pentru eliberarea paşaportului cu 20 lei, începând cu 2017, pare, în acest context, doar o "batjocură". 

"Prelungirea programului în sistem de ture, asigurarea mai multor ghişee operaţionale, optimizarea sistemelor informatice, transmiterea electronică a documentelor, instruirea şi relocarea de personal de la direcţiile de evidenţă a persoanelor, soluţionarea programărilor online într-un termen mai mic de trei luni, cât este în prezent, sunt câteva soluţii de bun simţ, dar care, inexplicabil, nu sunt implementate", a precizat Cornel Pieptea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel