PNL cere convocarea de urgență a Parlamentului. Victor Ponta reacționează

În contextul aprecierii continue a francului elveţian, PNL cere convocarea în sesiune de urgenţă a Parlamentului pentru adoptarea legii insolvenţei persoanei fizice, ”singura reglementare” care poate ajuta și care poate fi pusă în aplicare imediat, a anunțat, luni, co-președintele PNL, Alina Gorghiu, inițiativă apreciată și de către premierul Victor Ponta. 

 

"Este nevoie de măsuri urgente, care să ofere atât un cadru legal pentru viitor, cât și o rezolvare a situațiilor sociale din prezent, pentru a da posibilitatea unui client de bancă la un nou start", susține Alina Gorghiu, într-un comunicat de presă, în contextul în care cursul francului anunțat de Banca Naţională a României a crescut, luni, la 4,4716 lei/franc, cu 4,88 bani mai mare față de cel din şedinţa de vineri.

PNL consideră că "Legea insolvenţei persoanei fizice este singura reglementare care poate pune clientul aflat în incapacitatea de a-şi achita ratele în poziția de a nu fi executat silit și de a putea să își ducă la capăt contractul încheiat cu banca, lucru benefic pentru ambele părți. PNL a susţinut această lege de multă vreme, dar, din păcate, o majoritate parlamentară s-a opus. Legea insolvenței persoanei fizice oferă clientului, care nu mai poate achita ratele, o soluție de reeșalonare a ratelor și poziția corectă de negociere cu banca, pe baza veniturilor pe care le obține. Spre deosebire de alte reglementări propuse care nu acționează retroactiv, aceasta poate fi pusă în aplicare imediat.

Citește AICI comunicatul integral al PNL, publicat pe site-ul partidului

PNL cere convocarea în sesiune de urgență a Parlamentului pentru a adopta această lege atât de necesară în contextul actual", precizază Alina Gorghiu, în documentul citat.

Ulterior, premierul Victor Ponta, lider al PSD, a reacționat, apreciind inițiativa PNL și precizând că o susține.  

"Mă bucur că PNL vine cu o poziţie raţională (după aberaţiile populiste gen Predoiu) ! Voi susţine demersul!", a scris premierul Ponta pe Twitter.

Premierul din umbră al PNL, Cătălin Predoiu, susținea, săptămâna trecută, într-o postare pe Facebook, ca BNR să intervină pentru rezolvarea situației în care se află românii cu credite în franci elvețieni: "Cer BNR să convoace de urgenţă o întâlnire cu şefii instituţiilor bancare cu expunere mare pe creditele în franci elveţieni pentru a găsi soluţii urgente pentru clienţi. O derogare de la plata ratelor pentru o perioadă ar fi o soluţie! O plafonare agreată cu băncile a unui curs stabilit şi în funcţie de cotaţiile de la data contractării creditului ar putea reprezenta o altă soluţie! Situaţia devine gravă, în condiţiile în care pieţele estimează noi maxime pentru franc", scrie Predoiu pe contul său de socializare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel