PNL cere ANRE să nu accepte creșterea prețului la gaze

gaze naturale
gaze naturale
Deputatul PNL Florin Roman a solicitat ANRE să nu accepte majorarea tarifelor la gaze.
 
 
Preşedintele interimar al PNL Hunedoara, deputatul Florin Roman, este de părere că Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) nu trebuie să accepte majorarea prețului de distribuţie şi furnizare a gazelor naturale pe care o cer operatorii privaţi din domeniu, deoarece consumatorii casnici vor fi afectaţi direct de aceste creşteri. 

„Am solicitat public ANRE, alături de colegul meu, deputatul PNL Virgil Popescu, ca instituţia să nu accepte solicitarea operatorilor privaţi din domeniul distribuţiei gazelor naturale de majorare a tarifelor de distribuţie şi de furnizare, deoarece acestea se vor regăsi în costurile finale plătite de consumatorii casnici”, se arată într-un comunicat al parlamentarului liberal, citat de Agerpres. 

[citeste si]

Majorări nejustificate. ANRE trebuie să arbitreze

Potrivit acestuia, companiile de distribuţie şi de furnizare a gazelor naturale „au solicitat în mod exagerat majorări ale tarifului de distribuţie cu 70% şi ale tarifului de furnizare cu 40%, iar aceste majorări sunt nejustificate din punct de vedere economic”. 

În opinia sa, ANRE trebuie să-şi exercite rolul de arbitru pe piaţa gazelor între operatorii din domeniu şi consumatori. 

În acest context, deputatul PNL a apreciat că, în ultimi ani, instituţia nu şi-a îndeplinit rolul stabilit de lege, fapt pentru care consumatorii au avut de suferit. 

„PSD trebuie să iasă public şi să spună care sunt motivele pentru care românii ar urma să plătească mai mult factura la gaze şi să vină cu măsuri suplimentare de susţinere a persoanelor sărace, vulnerabile din punct de vedere social, pentru care încălzirea cu gaze a devenit un lux”, a conchis deputatul Florin Roman. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel