PNL. Blaga, achitat. Orban: ”Este bine-venit”

Preşedintele PNL, Ludovic Orban a declarat că foştii preşedinţi ai partidului aleşi de congres sunt membri ai Biroului Politic Naţional (BPN) iar dacă Vasile Blaga doreşte să-şi exercite această calitate, ''este bine-venit oricând''. 

Liderul liberal a subliniat că în cazul lui Vasile Blaga este o decizie a instanţei pe care o respectă şi că se bucură pentru colegul său că a fost achitat şi că s-a dovedit că acuzaţiile formulate de procurori nu sunt reale şi nu sunt demonstrate, dovedite. El şi-a exprimat încrederea că se va menţine aceeaşi decizie şi la instanţa de apel. 

Întrebat de presă dacă Vasile Blaga va mai putea ocupa vechea funcţie, Orban a răspuns: Potrivit Statutului PNL, foştii preşedinţi ai partidului care au fost aleşi de congres sunt membri cu drept de vot în BPN. Cât timp a fost sub incidenţa prevederilor de integritate, domnul Blaga nu a ocupat această poziţie, dar dacă va vrea să exercite această poziţie, la care are dreptul, în conformitate cu prevederile statutare, este oricând bine-venit. 

Tribunalul Bucureşti a decis luni achitarea lui Vasile Blaga, fost secretar general al PDL, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Instanţa a mai dispus ridicarea sechestrului pus în timpul urmăririi penale pe averea lui Blaga. 

Decizia instanţei nu este definitivă iar DNA poate face apel. 

La ultimul termen al procesului, din 20 octombrie, Vasile Blaga a declarat că este nevinovat şi a solicitat să fie achitat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel