PNL, atac la Victor Ponta: Poate lua premiul de iresponsabilul Europei, ca și Alexis Tsipras

Liberalii consideră "deranjant" modul în care premierul Victor Ponta minte că economia creşte sănătos şi se laudă că are excendent bugetar și apreciază că șeful Executivului are astfel șanse să primească titlul de "iresponsabilul Europei", la fel ca premierul Greciei, Alexis Tsipras. 

Deputatul PNL, Gheorghe Ialomițianu, fost ministru de Finanţe în guvernele Boc şi Ungureanu, îl acuză, în cadrul unui comunicat de presă, pe premierul Victor Ponta că îi minte nu doar pe români, ci și pe investitori și finanțatori.

„A devenit deranjant modul în care Victor Ponta, fie de la Guvern, fie de pe Facebook sau din străinătate minte că economia creşte sănătos şi se laudă că are excendent bugetar, deşi încasările bugetare realizate sunt mai mici cu peste trei miliarde faţă de cele programate prin Legea bugetului. Această contraperformanţă este cu atât mai condamnabilă cu cât Guvernul Ponta a redus de la un an la altul ţintele de colectare a veniturilor bugetare la puţin peste 31% din PIB, cu peste 2% din PIB mai puţin decât în anul 2011. Victor Ponta ar trebui să ştie că manipularea cifrelor nu ţine nici de foame şi nici nu conduce la o creştere economică sănătoasă. Mai mult, minciuna nu-i păcăleşte nici pe investitori, nici pe finanţatori, ci furatul propriei căciuli poate să-i aducă şi lui, ca şi lui Tsipras, premiul de iresponsabilul Europei", avertizează Ialomițianu.

Ponta, incapabil să înțeleagă economia, afirmă Ialomițianu

Potrivit fostului ministru de Finanțe, premierul Ponta nu a făcut nimic în acest an pentru modernizarea țării, și nu din cauza problemelor de la picior, ci pentru că nu înțelege funcționează economia.

Klaus Iohannis, prima vizită în Spania de la preluarea Președinției

"Excedentul clamat de Victor Ponta vine ca urmare a urmare a politicii păguboase practicate în ultimii ani de acesta şi care constă în „încuie frigiderul şi nu mânca, dacă vrei să-l ai plin în continuare". În termeni de politică bugetară, Victor Ponta a obţinut un deficit bugetar pe seama sacrificării constante a investiţiilor publice şi a incompetenţei vădite în atragerea fondurilor europene nerambursabile. Cât de iresponsabil trebuie să fii să nu îţi doreşti la buget bani gratuiţi? Execuţia bugetară pe primele 6 luni ale anului 2015 ne arată cu subiect şi predicat că Victor Ponta nu a mişcat un deget pentru modernizarea României nici în 2015, iar acest lucru nu i se trage de la picior, ci de la faptul că nu înţelege nici după trei ani cum funcţionează economia", acuză Ialomițeanu.

Deputalul PNL apreciază că "neutilizarea fondurilor europene din exerciţiul financiar care se încheie în acest an poate fi calificată, fără riscuri, drept condamnarea societăţii româneşti la subdezvoltare şi sărăcie.

Guvernul Ponta, incapabil

În plus, Ialomițeanu spune că acest guvern și-a demonstrat incompetența atât în colectarea veniturilor bugetare şi în cheltuirea acestora, cât și pentru faptul că nu a reușit să implementeze nici măcar politici fără impact bugetar, cum este de exemplu renunțarea la obligativitatea ştampilei tradiţionale pentru agenţii economici care operează în România.

În finalul documentului citat, Ialomițianu îi atarge atenția premierului Ponta că, "deşi are iluzia că economia creşte sănătos şi minte că ar avea vreun merit în legătură cu acest lucru, economia românească este încă vulnerabilă şi acţiunile Guvernului Ponta o fac şi mai vulnerabilă, aşa cum a confirmat zilele trecute şi Guvernatorul BNR".

Avertisment al președintelui CNAS: Dacă toată lumea ne presează....

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy