PNL ar bate palma cu ALDE, dar există o mare piedică

Co-preşedinţii PNL Bistriţa-Năsăud, deputatul Stelian Dolha şi Eugen Curteanu, au declarat că există posibilitatea unor colaborări punctuale cu ALDE la alegerile locale din iunie, pentru susţinerea reciprocă a unor candidaţi la funcţia de primar şi formarea de majorităţi în consilii.

Potrivit lui Eugen Curteanu, singurul inconvenient ar fi protocolul pe care ALDE l-a semnat, la nivel naţional, cu PSD.

'Ei şi-au bătut în cuie, la nivel naţional, un protocol cu PSD, prin care se sprijină reciproc, şi atunci e un pic dificil să abordezi, până nu ai toate elementele de discuţie la îndemână, o colaborare punctuală cu ALDE, dar asta nu înseamnă că nu vom discuta cu ei. Am mai avut discuţii la modul colegial, practic suntem doar competitori, nu suntem duşmani, şi atunci vă daţi seama că orice discuţie este deschisă', a spus Curteanu.

La rândul său, cel de-al doilea lider judeţean al PNL, deputatul Stelian Dolha, a ţinut să precizeze că o astfel de colaborare este posibilă doar dacă ALDE va susţine candidatul liberal.

'Mai în glumă, mai în serios, da, dar cu candidat din partea PNL, că noi suntem ăia mari', a afirmat Dolha. Fostul prefect de Bistriţa-Năsăud, Ioan Ţintean, înscris recent în ALDE, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că filiala Bistriţa-Năsăud îşi doreşte să încheie alianţe, în vederea susţinerii candidaţilor la alegerile locale, atât cu PSD, cât şi cu PNL. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel