PNL apelează la Marian Munteanu. De ce au renunțat la Adriana Săftoiu

Liberalii nu au găsit un candidat din partid pentru Primăria Generală a Capitalei. Soluția de criză pare a fi Marian Munteanu, liderul Pieței Universității în 1990.

După ce președintele organizației PNL București, Cătălin Predoiu, a evitat intrarea în cursă, Adriana Săftoiu părea cea mai bună candidatură. Săftoiu nu a negat intenția de a intra în cursa electorală, iar presa a avansat de mai multe ori ipoteza că va candida la București. Mai ales după publicarea memoriilor de la Cotroceni și câteva atacuri la Traian Băsescu, care au propulsat-o în atenția opiniei publice.

În cazul lui Cătălin Predoiu explicația este simplă (nu a dorit să intre într-o cursă pentru care nu mai avea timp de pregătire, compromițându-și șansele de a ajunge premier, în caz de eșec). De ce au respins liberalii candidatura Adrianei Săftoiu? Surse din interiorul PNL spun că Alina Gorghiu s-a opus  cel mai puternic la această numire. Co-președintele PNL a spus că este nevoie de un candidat care să poată atrage voturi de la nemulțumiții de partide și din afara bazinului PNL, iar Săftoiu nu va reuși acest lucru.

De fapt, Gorghiu pare a exprima nemulțumirea unor membri din vechiul PNL, în condițiile în care acest partid nu a obținut funcția de premier și nici nu are cum s-o obțină. Nominalizarea partidului, în cazul în care câștigă alegerile este Cătălin Predoiu, care vine din tabăra PDL. De asemenea, Adriana Săftoiu este asociată mai degrabă cu fostul PDL, decât cu PNL-ul tradițional.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel