PNL acuză o nouă OUG. ”Mai studiază Constituția, dle Tudose!”

Deputatul PNL Gabriel Andronache susține că Legea de abilitare a Guvernului are norme vagi, ceea ce-i va permite să abuzeze de delegarea legislativă și să reglementeze legi organice. 

Gabriel Andronache susține: ”Au trecut numai 12 zile de la data publicării în Monitorul Oficial a Legii de abilitare și Guvernul Tudose - PSD calcă pe bec și confirmă suspiciunile noastre. Ordonanța privind unele măsuri în domeniul administrației publice centrale conține o prevedere profund neconstituțională prin care guvernul își bate joc de prerogativa de unică autoritate legiuitoare a Parlamentului. Ordonanța dispune că prin derogare de la dispoziția privind suspendarea angajărilor în cadrul autorităților/instituțiilor guvernamentale, se mai pot angaja funcționari publici, prin memorandum aprobat de Guvern. Deci o normă primară, instituită prin ordonanță, poate fi modificată printr-un act administrativ, de tipul memorandumului guvernamental.”

[citeste si]

Deputatul PNL adaugă: ”În viziunea Guvernului Tudose un memorandum guvernamental are forță juridică egală sau mai mare decât ordonanța de guvern! Mai studiază Constituția, domnule Tudose! Gogoașa PSD-istă din campania electorală referitoare la creșterea veniturilor bugetarilor este acoperită cu măsuri de tipul austerității în administrație, instituite prin norme curat neconstituționale!”

Prin urmare, PNL-istul solicită abrogarea OUG pe motiv de neconstituționalitate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel