PNL, acuzații dure la adresa PSD. 'Să sesizeze organele penale'

Liberalii îi acuză pe social-democraţi că folosesc resurse publice pentru a obţine avantaje electorale şi solicită tuturor candidaţilor PNL la alegerile locale din 5 iunie să sesizeze organele penale faţă de astfel de practici.

'Constatăm şi cu această ocazie că PSD, prin candidaţii săi, se foloseşte de acordarea unor drepturi băneşti categoriilor defavorizate în schimbul unui vot dat la alegerile locale. Este vorba despre beneficiarii ajutoarelor sociale, condiţionaţi de primari ai PSD să fie prezenţi la întâlniri electorale sau să se implice în campania candidaţilor PSD, sub ameninţarea că le va fi suspendat ajutorul social', se arată într-un comunicat al PNL.

Liberalii afirmă că o altă practică utilizată de primarii în funcţie ai PSD ar fi aceea de a amâna distribuirea de ajutoare sociale din partea Uniunii Europene până în campania electorală pentru a crea percepţia că ei sunt cei care le oferă aceste beneficii, cu scopul de a obţine capital electoral.

'În fapt, edilii PSD folosesc, prin decalarea calendarului de acordare a acestor ajutoare, resurse publice în sensul oferirii de mită electorală mascată', susţine sursa citată, care adaugă că o situaţie similară a putut fi constatată şi la alegerile prezidenţiale din 2014. PNL face apel la alegători să sesizeze organele abilitate şi mass-media dacă remarcă derapaje ale PSD în campaniile electorale. 'Este evident că nu mai există nicio speranţă ca PSD să renunţe de bună voie la acest mod subteran de a face campanie electorală. Dar, pentru a opri acest tip de politică este absolut necesar ca toţi cetăţenii, care nu agreează aceste metode de tip PSD-ist de a face campanie, să ia atitudine prin votul dat la alegerile locale din 5 iunie. Menţionăm că actuala conjunctură politică face ca orice vot neexprimat să fie, în fapt, un vot acordat indirect PSD, deoarece a nu vota echivalează cu a încuviinţa politica PSD', conchid liberalii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel