PNL a găsit leacul împotriva Mișcării Populare și a IRL

bot
bot

Un proiect de lege care stipulează că partidele politice nu pot folosi denumirea sau însemnele fundațiilor sau asociațiilor non profit a fost depus de liberalul Octavian Bot la Camera Deputaților. Proiectul liberalului vizează direct Mișcarea Populară și Inițiativa România Liberală.

În expunerea de motive, Octavian Bot susține că "modificările propuse elimină posibilitatea inducerii în eroare a electoratului, prin preluarea de către un partid nou înființat a unor denumiri sau însemne permanente ale unor asociații sau fundații", notează hotnews.ro.

 Propunerea legislativa pentru modificarea și completareaLegii 14/2003 a partidelor politice modifică articolul 5 aliniatul 1 astfel: "Fiecare partid politic trebuie să aibă denumire integrală, denumire prescurtată și semn permanent proprii. Denumirea integrală, denumirea prescurtată și semnul permanent trebuie să se deosebească clar de cele ale partidelor, asociațiilor și fundațiilor, anterior înregistrate, fiind interzisă utilizarea acelorași simboluri grafice, oricare ar fi figura geometrica în care sunt încadrate".

 Totodată, articolul 28 punctul 1 se modifică astfel : "Partidele politice se pot asocia pe baza unui protocol de asociere, constituind o alianță politică. Denumirea integrală, denumirea prescurtată și semnul permanent al alianței trebuie să se deosebească clar de cele ale partidelor anterior înregistrate, care nu fac parte din alianța, și de cele ale asociațiilor și fundațiilor anterior înregistrate", se arată în proiectul de lege.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel