PNL a făcut plângere împotriva candidatului PSD

PNL Iaşi a formulat o plângere penală împotriva candidatului PSD Mihai Chirica, prin intermediul căreia îl acuză pe primarul interimar al municipiului reşedinţă de judeţ de conflict de interese, abuz de funcţie, deturnare de fonduri şi abuz în serviciu. 

Primarul interimar Mihai Chirica este acuzat de PNL că utilizează bugetul Primăriei Municipiului Iaşi pentru a-şi finanţa campania electorală. Potrivit unui comunicat remis, vineri, presei, fondurile destinate Festivalului Internaţional pentru Educaţie (FIE) şi dezbaterii pentru Strategia Integrată de Dezvoltare Durabilă a Municipiului Iaşi (SIDU) au fost deturnate în scop electoral.

"FIE a început înainte de aprobarea bugetului şi fără a permite consilierilor locali să analizeze modalitatea de cheltuire a banilor. Strategia Integrată de Dezvoltare a Municipiului Iaşi nu conţine în caietul de sarcini buget pentru publicitate out-door. Pe panourile afişate în oraş nu s-a făcut o informare a cetăţenilor, ci s-a afişat doar un slogan electoral menit să completeze sloganul de campanie al candidatului PSD. Facem un apel public către candidatul PSD Mihai Chirica ca măcar în al 12-lea ceas să nu mai deturneze evenimentele publice în scop electoral", se arată în comunicatul de presă.

De cealaltă parte, viceprimarul cu atribuţii de primar interimar Mihai Chirica, canidatul PSD la Primăria Iaşi, a declarat că din punctul său de vedere nu a încălcat legislaţia. "FIE a fost aprobat în şedinţa Consiliului Local, cu unanimitate de voturi, inclusiv ale celor din PNL. În ceea ce priveşte Strategia Integrată de Dezvoltare Durabilă a Iaşiului, acesta este un document care nu are treaba cu campania electorală. E păcat că ajungem în astfel de situaţii", a declarat pentru Mihai Chirica.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel