PNL, val de sesizări la CCR. Orban: E inadmisibil

Ludovic Orban, presedintele PNL
Ludovic Orban, presedintele PNL

PNL va ataca la Curtea Constituţională a României (CCR), joi, legea privind aducerea în ţară a rezervelor de aur ale Băncii Naţionale a României, a declarat liderul liberal, Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă susţinută la Botoşani. 

El a spus că PNL va sesiza CCR pentru că nu îşi doreşte ca aurul României să fie transformat în "ghiuluri şi inele". "Vom ataca la CCR legea privitoare la aducerea aurului în ţară. Dacă vă aduceţi aminte, ministrul Economiei Bădălău, întrebat fiind ce o să faceţi cu aurul României, o să facem ghiuluri şi inele, asta a declarat domnul Bădălău şi noi nu vrem ca aurul din rezerva naţională a României să încapă pe mâinile lui Bădălău, Vâlcov, Dragnea, ca băieţii ăştia să facă ce vor cu acest aur, eventul să-l transforme, aşa cum a declarat domnul Bădălău, în ghiuluri şi inele", a afirmat Orban. 


Acesta a precizat că PNL va ataca la CCR şi actul normativ care urmăreşte "să instituie un paradis fiscal pe Lacul Belina"



"Vom ataca la CCR, tot în cursul zilei de astăzi, o lege scandaloasă iniţiată şi sprijinită de PSD-ALDE, evident şi de UDMR şi de alţii, care ce credeţi că vor să facă? Să instituie un paradis fiscal pe Lacul Belina. Deci domnul Şerban Nicolae, ştiţi că criminalii au obiceiul de a se întoarce la locul comiterii faptei, după ce DNA a demarat o anchetă privitoare la toate fărădelegile comise pentru transferul în administrare privată a unui firme în care este implicată familia lui Liviu Dragnea a Belinei, iată că vin şi încearcă să adopte un act normativ care, pur şi simplu, vrea să transforme în paradis fiscal toată vecinătatea Lacului Belina. Atâta neruşinare şi lipsă de decenţă rar mi-a fost dat să văd vreodată. Adică, băieţii aceştia vor să facă cazinouri, din astea de păcănele, vor să facă în zona Lacului Belina, vor să pună ei pe picioare nişte afaceri, care, probabil, sunt pregătite din timp şi nu vor să plătească taxe şi impozite, adică tot o formă de amnistie fiscală, aşa cum bate toba de doi ani de zile PSD pentru nişte investitori, care, evident, unde vor să investească oamenii respectivi? Lacul Belina", a mai spus liderul PNL. 


Liberii vor sesiza CCR şi cu privire la modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală



"Considerăm inadmisibil ceea ce a făcut majoritatea parlamentară PSD-ALDE şi tragem din nou un semnal de alarmă, că nicio modificare la Codul penal şi la Codul de procedură penală nu ar fi trecut fără complicitatea UDMR şi a celor opt reprezentanţi PSD, care reprezintă minorităţile naţionale, care au devenit complici la săvârşirea de infracţiunea prin votul pe care l-au acordat ieri (n.r.- miercuri). Readuc aminte că nesimţirea şi disperarea celor doi lideri ai coaliţiei majoritare, Dragnea şi Tăriceanu, s-a manifestat prin adoptarea unor modificări la Codul penal şi la Codul de procedură penală, care sunt făcute special pentru ei, pentru Liviu Dragnea şi pentru Tăriceanu", a afirmat Orban. 

Liderul PNL a spus, de asemenea, că Dragnea şi Tăriceanu "folosesc puterea politică care le-a fost acordată prin votul cetăţenilor în decembrie 2016, nu pentru a îmbunătăţi viaţa românilor, ci pentru a-şi rezolva problemele penale personale". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel