PNȚCD e anti-Ponta și anti-Iohannis: Scrieți pe buletinul de vot "Monarhie Constituțională"

Forul de conducere al Partidului Național Țărănesc Creștin și Democrat (PNTCD) a decis să nu sprijine pe niciunul dintre cei doi candidați care se luptă în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, Victor Ponta și Klaus Iohannis. 

PNTCD cere alegătorilor săi să-și anuleze buletinul de vot prin marcarea acestuia cu "Refuz" sau "Monarhie Constituțională". Partidul condus de Aurelian Pavelescu reproșează ambilor candidați abordarea față de problema monarhiei. Totodată, PNȚCD mai subliniază că e anti-Ponta prin definiție și acuză ACL că a participat la acțiuni de subminare a statului de drept la momentul suspendării lui Traian Băsescu. PNTCD a susținut-o pe Elena Udrea în primul tur al alegerilor prezidențiale.

Comunicatul integral al PNTCD după ședința Comitetului Național de Conducere al partidului:

1. PNŢCD este singurul partid din România care nu a făcut alianţe cu PSD din 1990 până în prezent. Faptul că PSD s-a aşezat în afara jocului democratic, refuzând să-şi asume trecutul şi să se modernizeze, în acord cu nevoile statului, a adus mari prejudicii dezvoltării democratice a României. Imediat după evenimentele din 1989, PNŢCD şi PSD s-au aşezat pe poziţii clare de incompatibilitate. Trecerea timpului a dovedit că liderii PNŢCD, refondatori ai partidului, Corneliu Coposu şi Ion Raţiu, au promovat liniile directoare benefice pentru dezvoltarea României, fiind câştigatorii morali, în concurenţă cu reprezentanţii foştilor comunişti, responsabili pentru situaţia actuală dezastruoasă a ţării. Starea de incompatibilitate nu a fost depăşită. Astfel încât, PNŢCD nu poate acorda votul său niciunui candidat la preşedinţia României din partea PSD.

Declaraţia d-lui Victor Ponta, că este de acord cu organizarea unui referendum constituţional asupra formei de guvernământ, făcută în campanie, nu este credibilă. Mai mult decât atât, PNŢCD nu va fi de acord cu organizarea unui referendum constituţional de către dl. Victor Ponta! Un asemenea referendum nu poate fi organizat decât în condiţiile şi cu participarea PNŢCD, a organizaţiilor monarhiste, a partidelor politice, indiferent de opţiune şi a întregii societăţi civile, pentru binele ţării.

Ce AUDIENȚE au făcut VICTOR PONTA și KLAUS IOHANNIS, prezenți în același timp la TV

2. PNŢCD nu susţine candidatura d-lui Klaus Iohannis, în principal, din următoarele motive: - Dl. Klaus Iohannis şi partidul pe care îl reprezintă au participat la acţiuni de subminare a statului de drept în 2012, calificate de înalţi oficiali europeni ca lovitură de stat. Dl. Klaus Iohannis a refuzat să se delimiteze de aceste acţiuni. Poziţia sa de refuz şi de cauţionare a evenimentelor din 2012 este incompatibilă cu funcţia prezidenţială.

Dl. Klaus Iohannis a făcut demersuri nemijlocite şi şi-a asumat ca Forumul Democratic German din România să devină continuatorul legal al Grupului Etnic German, organizaţie nazistă, împotriva tratatelor de după al doilea război mondial, la care Romania este parte. Această organizaţie a fost dizolvată şi interzisă în baza acestor tratate, iar bunurile sale confiscate, printr-un Decret al Regelui Mihai. Dincolo de suspiciunile fraudării actului de justiţie, dl. Klaus Iohannis se află într-o incompatibilitate de neînlăturat pentru a deveni Preşedintele României. Este un candidat şantajabil, care nu poate reprezenta interesele României în lumea democratică. Liderii democraţiilor consolidate nu vor accepta niciodată un Preşedinte de stat cu un trecut legat, chiar şi indirect, de organizaţii naziste şi anti-semite.

Dl. Klaus Iohannis se face responsabil, de asemenea, prin gesturi nepotrivite, de crearea unui sentiment de neîncredere şi teamă în inimile multor români, că nu ar garanta unitatea şi integritatea teritorială a României. Mulţumirile aduse d-lor László Tőkés şi Szilágyi Zsolt pentru susţinere, când aceştia şi-au motivat susţinerea invocând calitatea de minoritar al comunităţii germane a d-lui Klaus Iohannis, pentru atingerea obiectivelor politice secesioniste declarate, sunt inacceptabile. Sădirea sentimentului de neîncredere în inimile românilor cu privire la salvgardarea unităţii naţionale, este un lucru de o gravitate excepţională, care nu poate fi înlăturat. PNŢCD, partidul care a realizat Marea Unire din 1918, făuritor de istorie, nu va cauţiona niciodată atitudini şovăielnice la adresa suveranităţii statului, iar dl. Klaus Iohannis este incompatibil în mod flagrant cu suprema magistratură în stat, preşedinţia României.

Dl. Klaus Iohannis a respins cerinţa noastră de convocare a unui referendum care să hotărască forma de guvernământ, fără o consultare prealabilă cu PNŢCD şi cu asociaţiile pro-monarhiste. PNŢCD consideră această atitudine un afront la adresa monarhiştilor, pentru care forma de guvernământ actuală nu este legitimă. Un referendum constituţional, care să fie pregătit într-o perioadă rezonabilă, până în 2018, cu informarea corectă a opiniei publice şi participarea tuturor actorilor politici şi ai societăţii civile, la care să fie invitaţi monarhiştii şi republicanii deopotrivă, pentru legitimarea statului, face parte din obiectivele centrale ale PNŢCD. PNŢCD are datoria morală şi istorică de a pune în operă testamentul politic al refondatorilor partidului dupa 1990, Corneliu Coposu şi Ion Raţiu, singurul proiect de ţară care poate scoate România din criza morală profundă în care se află.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel