PMP, rezoluție privind proiectul de țară al lui Băsescu

PMP a aprobat o rezoluţie prin care îşi asumă proiectul de ţară al preşedintelui Traian Băsescu şi continuarea implementării acestuia pentru definitivarea procesului de modernizare a României şi întărire a statului de drept.

În ultimul deceniu, prin acţiunile directe ale şefului statului, România a cunoscut o perioadă de progres social, economic, instituţional şi, într-o foarte mare măsură, chiar şi politic, susține PMP.

Reușite pentru România

"Preşedintele Traian Băsescu a fost cel care a iniţiat şi susţinut multe dintre reuşitele societăţii româneşti, fiind parte integrantă a procesului de consolidare a democraţiei şi de construire a statului de drept. Justiţia independentă şi reforma Codurilor juridice, reforma în Educaţie, în piaţa muncii, orientarea corectă în politica externă, îmbunătăţirea nivelului de trai al populaţiei faţă de 2004, organizarea la Bucureşti a celui mai important Summit NATO, întărirea societăţii civile şi reformarea foarte multor instituţii cruciale ale statului reprezintă reuşite la care Traian Băsesu a avut o contribuţie decisivă", se arată în comunicatul PMP.

Mandate benefice pentru România

Pentru toţi oamenii de bună credinţă şi care pun interesul naţional pe primul loc, este evident că mandatele lui Traian Băsescu au fost benefice pentru România. Cea mai mare schimbare în bine, și asta nu o poate nega nimeni, s-a produs la nivelul funcționării Justiției. Ideea că nimeni nu este mai presus de lege nu mai este un simplu slogan. Dincolo de aspectul cuantificabil prin numărul mare de dosare care privesc marea corupție sau stoparea unor practici care au sărăcit și ținut în loc România, cea mai importantă moștenire lăsată de Preşedinte Traian Băsescu este o legitimare la nivelul societății a discursului anticorupție. Or, aceasta este una dintre condiţiile reașezării societății pe baze sănătoase.

Concluzia PMP cu privire la mandatele lui Traian Băsescu

Cele două mandate ale Preşedintelui Traian Băsescu reprezintă, în opinia Partidului Mişcarea Populară, o despărţire totală a României de practicile şi esenţa regimului comunist. Dincolo de condamnarea simbolică a comunismului, şeful statului a schimbat modul în care funcţionează instituţiile statului şi felul în care românii se raportează la propria ţară şi la guvernanţi.

Preşedintele Traian Băsescu a fost, în tot acest timp, un factor de coagulare a energiilor pozitive care au dus la pornirea procesului de modernizare a ţării.

PMP consideră că proiectul de ţară al lui Traian Băsescu este în continuare cea mai bună soluţie pentru o Românie europeană prosperă şi trebuie implementat până la capăt. 

Partidul Mişcarea Populară ar fi onorat ca Preşedintele Traian Băsescu să i se alăture ca partener pentru atingerea obiectivelor care privesc modernizarea României începută în urmă cu 10 ani, un proiect care este de maximă actualitate şi pe care românii l-au revendicat pe 16 noiembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel