Plicuri de răceală, cu ce substanțe vin la pachet. Pericol pentru copii

Răceală
Răceală

Plicurile de răceală, care conțin medicamente sub formă de pulbere, dizolvabile în apă pentru o mai bună absorbție, vin la pachet cu o serie de E-uri. Un studiu Infocons dezvăluie ce aditivi alimentari se asund în aceste medicamente. 

Mare atenție trebuie să aibă persoanele alergice, cu sensibilitate crescută la aditivi alimentari, atunci când decid să se trateze cu plicuri de răceală. De asemenea, părinții trebuie să se gândească bine înainte de a-i da copilului astfel de medicamente, dat fiind faptul că mulți aditivi alimentari sunt mai cu seamă periculoși pentru copii.

Infocons a vrut să știe câte E-uri conțin aceste plicuri de răceală și a făcut un studiu în acest sens. Au fost analizate 17 tipuri de plicuri de răceală care se găsesc pe piața noastră, respectiv de la următorii distribuitori sau producători: Smithkline Beecham S.A. (Coldrex Max Grip Lemon, Coldrex Honey&Lemon, Coldrex Lemon, Coldrex MaxGrip Fructe de pădure&Mentol), Bristol Myers Squibb KFT (Fervex pentru adulți, Fervex pentru copii), Zentiva KS (Modafen Hot Drink), SC Slavia Pharm SRL (Faringo Hot Drink), Wrafton Laboratories Limited (Revigrip Hot Lemon Max), Glaxosmithkline Consumer Healthcare (Theraflu EXTRA răceală și gripă, Theraflu SINUS răceala și gripă), Zdrovit (Gripovit Junior, Gripovit Max C), SC Fiterman Pharma SRL (Propolis C Răceala&Gripă pentru copii și adulți), Angelini Pharma Österreich GMBH (Tantumgrip – lămâie, lămâie&miere, portocală) și Vitar s.r.o (Herbaflu răceală și gripă).

Topul plicurilor de răceală cu cele mai multe E-uri:

Revigrip Hot Lemon Max – 9 E-uri

Modafen Hot Drink – 8 E-uri

Tantumgrip Portocala – 6 E-uri

Tantumgrip Lamaie&Miere – 6 E-uri

Tantumgrip Lamaie – 6 E-uri

Coldrex MaxGrip Fructe de padure &Mentol – 6 E-uri

Theraflu SINUS raceala si gripa – 6 E-uri

Fervex pentru adulti – 6 E-uri

Coldrex MaxGrip Lemon – 5 E-uri

Theraflu EXTRA raceala si gripa – 5 E-uri

Coldrex Honey&Lemon – 5 E-uri

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel