Pleșu, reacție acidă privind eventuala numire a lui Știrbu la Cultură

Filosoful Andrei Pleșu a comentat, vineri, în legătură cu o eventuală numire a președintelui Comisiei de cultură din Camera Deputaților, Gigel Știrbu, ca succesor al lui Daniel Barbu la Ministerul Culturii, apreciind că "un Gigel în plus nu mai contează, din moment ce în toate posturile și în toate instituțiile din țară este plin de Gigei".

Întrebat vineri ce părere are despre eventuala numire a lui Gigel Știrbu la Ministerul Culturii, Andrei Pleșu a răspuns, potrivit Mediafax: "Nu am auzit niciodată de domnul ăsta, ori la Cultură îmi imaginez că ar trebui să apară totuși și personaje care au un anumit curriculum în domeniu".

Fostul ministru al culturii, în perioada 28 dec. 1989 - 16 oct. 1991, a menționat că nu știe cine este Gigel Știrbu . "Cum îl cheamă?", s-a interesat Pleșu, care, după ce jurnaliștii i-au explciat că numele acestuia este Gigel Sorinel Știrbu, a replicat: "După mine, Gigel e foarte potrivit pentru o funcție care cere anvergură europeană. La noi e plin de Gigei în toate posturile și în toate instituțiile. Un Gigel în plus nu mai contează".

Președintele Comisiei de cultura din Camera Deputaților, Gigel Știrbu, este nominalizarea Biroului permanent central al PNL pentru a prelua mandatul de ministru al Culturii, după ce actualul ministru Daniel Barbu și-a dat demisia joi din funcție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel