Pleșoianu, mesaj despre Kovesi pentru membrii Parlamentului European

Rodica Mitu / 12 feb 2019 / 15:16 Salveaza PDF Comentarii
Liviu Pleșoianu
Liviu Pleșoianu

Liviu Pleșoianu a anunțat că a trimis un mesaj către membrii Parlamentului European, vizată fiind Laura Codruța Kovesi.

„În clipa în care veți fi tentat(ă) să apăsați pe buton pentru a o alege pe doamna Kovesi Procuror-șef european, să vă amintiți următoarele două lucruri extrem de grave:

1. În seara alegerilor prezidențiale din anul 2009, în calitate de Procuror General al României, doamna Laura Codruța Kovesi s-a deplasat împreună cu directorul Seviciului Român de Informații și cu prim-adjunctul acestuia acasă la un foarte cunoscut politician, care avea să devină ministru în doar câteva zile. (...) Informațiile sunt publice și vi le comunic în calitate de membru al Comisiei parlamentare de anchetă care a investigat alegerile prezidențiale din anul 2009. Informația privind participarea doamnei Kovesi la acea întâlnire secretă, precum și Deciziile Curții Constituționale a României în privința refuzului doamnei Kovesi de a participa la audierile Comisiei de anchetă au constituit temei pentru revocarea acesteia din funcția de Procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție.

2. Ca Procuror General al României, doamna Laura Codruța Kovesi a semnat un protocol SECRET de colaborare cu Serviciul SECRET. (...)

Având în vedere toate cele de mai sus, vă întreb:

 

Să presupunem că în spaţiul public din țările pe care cu onoare le reprezentați s-ar afla că Procurorul General al ţării dumneavoastră s-a deplasat în seara alegerilor prezidenţiale acasă la un om politic care avea să devină ministru în câteva zile, într-un loc unde mai erau şi alţi politicieni, consultanţi politici, precum şi primii doi oameni din serviciul secret. Toţi - fie numiţi de Preşedintele care candida pentru un nou mandat, fie politicieni aflaţi în tabăra acestuia... Să presupunem apoi și că s-ar afla, după opt ani, că același Procuror General a aservit Procuratura serviciului secret, printr-un protocol secret, semnat împreună cu șefii serviciului secret. Acel Procuror General despre care aţi afla acea informaţie ar avea susținerea dumneavoastră pentru a ocupa funcția de Procuror-șef european?

...Indiferent de deciziile politice care se iau la nivel european, ca înalt reprezentant al intereselor cetățenilor europeni, am convingerea că veți simți gravitatea acestor informații în clipa în care veți oferi votul dumneavoastră pentru învestirea în funcție a Procurorului-șef european”, este mesajul transmis membrilor PE de către Liviu Pleșoianu, după cum el însuși a anunțat pe contul său de Facebook.

 

VEZI ȘI: Iohannis, nou atac la PSD. Intervenție de ULTIMĂ ORĂ


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24