Pleșoianu, atac fulminant la Timmermans: Are impresia că e un Zeu al noului Olimp

Nicolae Ionescu / 12 Martie 2019 / 20:01 Salveaza PDF Comentarii
Liviu Pleșoianu
Liviu Pleșoianu

Liviu Pleșoianu l-a criticat în cuvinte grele pe Frans Timmermans.

Liviu Pleșoianu a lansat un atac extrem de dur la adresa lui Frans Timmermans după ce prim-vicepreședintele Comisiei Europene a lansat un nou atac a adresa Guvernului României.

"Am deosebita plăcere de a anunța că îi acord înalta distincţie de Doctor HORRORIS Causa prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene,

Frans Timmermans. Am luat această decizie pentru a răsplăti așa cum (chiar) se cuvine meritele deosebite ale marelui cavaler olandez al dreptății:

1. E deosebit de îngrijorat de "afectarea luptei anticorupție" din țara noastră, dar e ORB, MUT și SURD când vine vorba despre mega-corupția din țara sa. E deosebit de îngrijorat de modificările legislative din România, dar nu e deloc îngrijorat de faptul că băncile olandeze au spălat sute de miliarde de dolari, așa cum s-a aflat chiar zilele trecute în urma unei anchete realizate chiar în Olanda.

2. E deosebit de îngrijorat de "statul de drept" din România, dar se întreține cu semnatarul de protocoale secrete Coldea chiar în ziua în care CCR motivează pe larg neconstituționalitatea respectivelor protocoale, protocoale prin care Justiția a fost îngenuncheată și prin care magistrații din echipele mixte au devenit benevol sclavii SRI", scrie parlamentarul PSD.

Citește și: Brânza topită, toxică pentru copii. De ce nu trebuie să o mănânce

"Are impresia că aroganța strigată poate să țină loc de inteligență"

 

Liviu Pleșoianu continuă lista acuzelor la adresa lui Frans Timmermans despre care susține este "un submediocru gonflat de birocrația europeană interesată"

"3. Afectează independența presei românești afirmând că jurnaliștii care relatează despre abuzurile "unităților de elită" DNA nu fac bine ce fac și că ar trebui să se oprească. De asemenea, amenință că, dacă presa liberă continuă cu dezvăluirile, asta afectează imaginea justiției și va atrage noi puncte negative în viitoarele rapoarte MCV.

4. Ne spune că nu avem voie să legiferăm în acord cu voința alegătorilor noștri, pentru că nu l-am întrebat pe el mai întâi dacă ne permite.

5. Are impresia că aroganța strigată poate să țină loc de inteligență și că lozincile sale de #GÂGĂ pot înlocui argumentele bazate pe date concrete.

6. Are impresia că e un Zeu al noului Olimp de la Bruxelles, în vreme ce realitatea este că e pur și simplu un Nimeni-în-Drum, cu rezultate electorale penibile în țara sa, un submediocru gonflat de birocrația europeană interesată, o nulitate agresivă care - lipsită fiind de orice fel de anvergură - n-ar trebui susținută pentru un post european mai important decât cel de rezervă de locțiitor de ajutor de deschizător de ușă", susține Pleșoianu.

Acest articol reprezintă o opinie.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27