LIVE  Ziua Z pentru abrogarea recursului compensatoriu și supraacciză la carburanți. Voturi decisive - VIDEO

Rodica Mitu / 04 dec 2019 / 08:33 Salveaza PDF Comentarii
Camera Deputaţilor
Camera Deputaţilor

Se anunță decizii importante în ședința de plen a Camerei Deputaților din 4 decembrie 2019.

Plenul Camerei Deputaților va vota, miercuri, 4 decembrie, în calitate de for decizional, proiectul de lege privind abrogarea recursului compensatoriu, după ce Comisia juridică a adoptat marți, cu unanimitate de voturi, raport favorabil.

„Prevederile art. 55¹ din Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor și aă măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, cu modificările și completările ulterioare, se aplică persoanelor aflate în executarea pedepselor privative de libertate, a măsurilor preventive privative de libertate, minorilor care execută măsuri educative în centre de detenție, în centre educative sau în penitenciare, respectiv minorilor care au executat pedepse în penitenciare, potrivit legii nr. 15/1968 privind Codul penal al României, cu modificările și completările ulterioare, și care execută, la data intrării în vigoare a prezentei legi, măsuri educative în centre de detenție, în aplicarea art. 21 din legea nr. 187/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 289/2019 privind Codul penal, cu modificările și completările ulterioare, pentru o perioadă cuprinsă, între 24 iulie 2012 și data intrării în vigoare a prezentei legi", arată un amendament adoptat de Comisia juridică a Camerei, propus de grupurile parlamentare ale PNL și USR.

Referitor la subiect, premierul Ludovic Orban a afirmat, luni, că abrogarea Legii recursului compensatoriu va avea efecte doar pentru viitor.  

Deputații vor dezbate în plen acest proiect sub rezerva primirii raportului de la Comisia juridică. Camera Deputaților este for decizional în acest caz.

De asemenea, Plenul Camerei Deputaților va vota, tot miercuri, în calitate de for decizional, proiectul de lege ce vizează modificarea Codului Fiscal prin eliminarea supraaccizei la carburanți și a supraimpozitării contractelor part-time, după ce comisia pentru Buget a adoptat un raport favorabil în acest sens.

Dezbaterilor vor avea loc miercuri, începând cu ora 10.00, iar votul final va fi dat începând cu ora 12.00.

Revenim cu informații la 10.00, când va începe ședința de plen a Camerei Deputaților.

 

Update 1: 191 de deputați sunt prezenți până la ora 10:21.

Update 2: Mihaiță Găină va activa în grupul parlamentar al deputaților PNL, potrivit unui anunț făcut în Plen de vicepreședintele Camerei Deputaților, social-democratul Carmen Mihălcescu. Mihăiță Găină și-a dat demisia din PSD pe 1 octombrie și a votat moțiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului Dăncilă.

Update 3: Stelian Ion (USR) spune că vor fi îmbunătățite condițiile din închisoare.

Update 4: Nicușor Halici a luat cuvântul în plenul Camerei Deputaților: „Stimați colegi, în primul rând, această lege la care astăzi (n.r. marți, 4 decembrie) inclusiv PSD va vota pentru abrogarea ei, ca să nu existe niciun subiect de contrariere în ceea ce privește disputa politică... decizia de a avea o astfel de lege aparține unui ministru tehnocrat din Guvernul Cioloș!"

 

 

Video

 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26