Pleacă din USR? Dan Barna: Am încetat să mă mai tem pentru poziție

Explicațiile vicepremierului Dan Barna după episodul cu ochelarii: O întâmplare absolut banală
Explicațiile vicepremierului Dan Barna după episodul cu ochelarii: O întâmplare absolut banală

Dan Barna a făcut precizări după rezultatele alegerilor parlamentare de duminică, 6 decembrie. Președintele USR a explicat ce se întâmplă cu poziția sa. 

Dan Barna a declarat în direct la Digi24 că nu se teme pentru poziția pe care o are, aceea de președinte USR, și spune că va merge mai departe. Întrebat dacă partidul a fost taxat pentru faptul că USR a refuzat să intre la guvernare în decembrie 2019, atunci când moțiunea de cenzură a răsturnat Guvernul PSD, Dan Barna a răspuns: 

”Aș fi acceptat că este așa cum sugerați și că este o taxare a unei decizii sau alta, deși acum un an nu s-a pus nicio clipă soluția ca USR să intre la guvernare. Aș fi acceptat lucrul acesta dacă acei 7 români din 10 care nu au votat ar fi ieșit la vot să voteze cu altcineva. În momentul în care decizi să stai acasă, să te uiți în fotoliu superior și mai apoi seara să te plângi că nu ne-ați scos la vot e greu să pot să trag o concluzie. Absenteismul nu dă niciodată răspunsuri. România se poate prăbuși foarte ușor. Nu există o scuză că nu ești mulțumit de oferta electorală. (...) Trebuie să ne privim în ochi ca națiune și să acceptăm că nu ne pasă de această țară. Mi-aș fi dorit un rezultat mai bun, dar faptul că la patru ani am reușit să ne dublăm numărul de parlamentari arată că suntem pe un drum corect, dar foarte greu. Un drum pe care o să continuăm să mergem și pe care o să îl continuăm să îl susținem. Acela de România Europeană, mesajul fără hoție, mesaj de reformă este necesar”, a declarat Dan Barna. 

Va pleca Dan Barna din USR?

Întrebat despre funcția sa, Dan Barna a spus că nu va renunța. 

”O să avem un congres pentru că fuziunea este în etapa finală și vom avea în primăvară un congres al noului partid. Analize sunt tot timpul. Vom analiza acest rezultat. Din momentul în care am intrat în politică am încetat să mă mai tem pentru poziție sau vreo decizie. O să fac în continuare tot ce depinde de mine pentru ca USR PLUS să fie într-o poziție cât mai bună în următoarea guvernare. Sunt un luptător și nu o să renunț cu atât mai mult cu cât rezultatul de aseară, pentru noi, este unul care ne confirmă ca forța modernizatoare și de care e fundamenta nevoie în guvernarea României”, a precizat Dan Barna. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel