Plăţile pentru POS Mediu au fost deblocate de Comisia Europeană

fonduri mediu
fonduri mediu

Comisia Europeană a debloca plăţile pentru Programul Operaţional Sectorial Mediu, întrerupte din luna iulie, a declarat Shirin Wheeler, purtătoarea de cuvânt a comisarului european pentru politică regională, Johannes Hahn.

 "Decizia de astăzi înseamnă că cererile de rambursare pentru proiectele asociate cu acest program vor fi acum procesate. Salutăm ameliorările la sistemele de management şi control care au avut loc în mod clar şi care au dus la decizia de a debloca programul", a precizat purtătoarea de cuvânt.

 "De asemenea, autorităţile din România au acceptat cererea noastră pentru corecţii financiare de 10%. Asta înseamnă că acum considerăm că sistemul este capabil să depisteze şi să prevină în special conflictele de interese, care a reprezentat una dintre problemele cheie aici. Aşteptăm acum progrese în celelalte trei programe blocate, pentru ca plăţile să poată fi reluate", a adăugat Shirin Wheeler.

 Corecţiile financiare de 10% au fost propuse în august 2012 pentru contractele de dinainte de octombrie 2011 pentru a acoperi sumele care nu ar fi trebuit să fie plătite din cauza unor nereguli. "Aceşti bani pot fi, bineînţeles, folosiţi în acelaşi program dar pentru proiecte noi, sănătoase", precizează sursa citată.

 Ministerul Mediului şi Pădurilor anunţa la 22 noiembrie, într-un comunicat dat publicităţii după o întrevedere la Bruxelles a ministrului mediului, Rovana Plumb, cu comisarul european pentru politică regională, Johannes Hahn, că decizia privind reluarea plăţilor către România pe Programul Operaţional Sectorial (POS) Mediu va fi luată de Comisia Europeană în zilele următoare, scrie Agerpres..

 Premierul Victor Ponta a anuţat, pe 19 noiembrie, că POSDRU va fi deblocat, urmând a reîncepe transmiterile de cereri de decontare către Comisia Europeană, el arătând că Guvernul a reuşit şi deblocarea Programului Operaţional Regional şi Programului Operaţional Sectorial pe Mediu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel