Platforma lui Dacian Cioloș, criticată dur de Liviu Dragnea: Este un plagiat

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, susţine că Platforma România 100, lansată de premierul Dacian Cioloş, este "o listă de iluzii", despre care ar fi crezut mai degrabă că poate fi lansat de "un ONG respectabil" şi care, mai mult, "este un plagiat".

"În opinia mea este o listă de iluzii. M-aş fi aşteptat să iasă un astfel de document de la un ONG respectabil, nu de la un guvern care este în funcţiune. Dar, dincolo de asta, ei vorbesc, ca de obicei folosesc vorbe meşteşugite. Este o mare diferenţă între ceea ce spun şi ceea ce fac. Eu am în continuare nişte întrebări: de ce nu ieftinesc preţul la medicamente, de ce trebuie să plătească statul român 11 milioane de euro pentru "Cuminţenia Pământului", de ce a trebuit România să piardă miliarde de lei pentru că nu s-au absorbit fonduri europene, adică zero absorbţie fonduri europene, şi de ce ei văd inundaţiile de la televizor şi când oamenii se chinuie să scoată alţi oameni din ape ei fac tot felul de recepţii pe la Palatul Victoria", a declarat Dragnea la Palatul Parlamentului, citează Agerpres.

Dragnea acuză: Au plagiat

El a mai susţinut că, "dacă tot s-au chinuit atât să scoată acel document", s-ar fi aşteptat "să fie totuşi original".

"L-am văzut pe Dacian Cioloş şi pe preşedinte foarte nervoşi pe legea prin care se stabileşte cum se analizează acuzaţiile de plagiat, dar ăsta este un document în care au plagiat. 'România 100' este un concept aprobat de guvernarea noastră, în 2014, prin hotărâre de guvern. Este document oficial. Nici măcar pentru titlu nu au reuşit să aibă o idee originală. (...) Ceea ce fac ei - enunţă nişte iluzii, în condiţiile în care sunt la guvernare şi ne spun cam ce ar dori să se întâmple, Numai că nu răspund la întrebările esenţiale - de ce n-au făcut lucrurile astea într-un an de zile. (...) Ei una spun şi alta fac", a adăugat liderul PSD.

Potrivit acestuia, documentul original prevedea un concept serios, de substanţă, "pentru că 'România 100' este un concept prin care această generaţie trebuie să aducă respect măcar centenarului Unirii, prin nişte lucruri serioase" în ceea ce priveşte infrastructura, reforma administraţiei, reforma din sănătate, educaţie, debirocratizare şi altele.

Platforma lui Cioloș, o listă de iluzii, afirmă liderul PSD

Dragnea consideră că românii "nu vor merge din nou să voteze nişte iluzii".

"După părerea mea este o încercare eşuată de a masca faptul că cei pentru care munceşte Dacian Cioloş, că nu munceşte pentru români, să acopere faptul că celelalte două partide care îl susţin n-au un program de guvernare, să încerce să mute discuţia pe iluzii pe care le-au definit sau le-au denumit principiiă nu era un guvern de tehnocraţi şi era un guvern politic, acum deja eram în plină anchetă".

Luni seară, premierul Dacian Cioloş a lansat Platforma România 100, care trece în revistă 10 principii "ale unei guvernări pentru cetăţeni", însoţite de mai multe proiecte naţionale despre care prim-ministrul în funcţie crede că "ar trebui continuate sau începute de guvernul viitor".

În document, Cioloş reaminteşte că a promis că nu va candida la alegerile parlamentare şi spune că decizia sa "rămâne fermă".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel