Platforma lui Cioloș, acuzații grave la adresa Guvernului

Platforma România 100 a lui Dacian Cioloș acuză Guvernul PSD-ALDE că pregătește eliminarea accesului public la ”Inspectorul Pădurii”. 

”Inspectorul Pădurii” este un sistem de monitorizare şi control al tăierilor şi transportului de masă lemnoasă.

Reacția vine după ce ministrul Doina Pană a sesizat Parchetul cu privire la legalitatea contractelor pentru dezvoltarea acestui sistem. '

”Aplicaţiile şi sistemul de monitorizare au fost realizate sau îmbunătăţite substanţial de către Guvernul Cioloş, iar Guvernul PSD-ALDE a făcut primele demersuri pentru limitarea accesului public la informaţii esenţiale legate de ceea ce se întâmplă în pădurile României. Tăierea, transportul şi vânzarea lemnului din pădurile României se vor face netransparent şi fără ca cetăţenii să aibă posibilitatea de a monitoriza şi interoga legalitatea”, susţin reprezentanţii Platformei România 100 pe pagina oficială.

[citeste si]

Aceştia subliniază că 'Inspectorul Pădurii' - ca aplicaţie de mobil şi portal web - este un instrument online de interogare a legalităţii tăierii şi comercializării de masă lemnoasă aflat la dispoziţia oricărui cetăţean care doreşte să se implice în monitorizarea exploatării pădurilor şi a transportului materialului lemnos.

Potrivit Platformei România 100, după lansarea din 2016, aplicaţia mobilă a atins imediat un număr record de 60.000 de descărcări iar cetăţenii au făcut peste un milion de interogări în baza de date pentru a verifica dacă anumite transporturi de masă lemnoasă sunt sau nu ilegale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel