Plata taxelor firmelor, amânată din nou. Mircea Coşea: O să supăr pe mulţi, dar e nevoie de bani

Profesorul Mircea Coşea a analizat riscurile la care sunt supuse zeci de mii de firme din România din cauza pandemiei. 

Potrivit unui studiu citat de Antena 3, 150.000 de firme au trăit de pe urma şomajului tehnic în această perioadă şi sunt în pragul falimentului. Guvernul vrea să prelungească amânarea plăţii taxelor pentru firme, însă acest lucru s-ar putea să nu le ajute.

"Trebuie să existe o prioritizare care nu trebuie făcută doar pe criterii politice. Firmele e clar că au nevoie de o prelungire a amânării plăţii taxelor. Economia nu s-a pus încă în mişcare, întârzierea care a avut loc în relaxare este vizibilă. Dar vor fi pierderi şi la colectări, şi la bănci, pentru că întârzierea plăţii taxelor înseamnă un gol de lichiditate în economie. Dar nu ne putem pronunţa, pentru că nu ştim ce se va întâmpla cu mărirea punctului de pensie, care poate duce la dereglări serioase în politica bugetară, nu ştim ce se întâmplă cu numărul de şomeri şi mai avem şi presiunea politică prin alegerile de sâmbătă şi de la începutul lui decembrie.", a declarat Mircea Coşea la Antena 3.

Care este strategia Guvernului 

"Cu tot riscul pe care mi-l iau, pentru că unii s-ar putea să nu fie mulţumiţi de ce voi spune, dacă aş fi în poziţia Guvernului azi nu aş mai amâna plata. E nevoie de colectare. Din numărul acela imens de firme, nu ştim câte merită şi câte nu merită să aibă această facilitate. În momentul de faţă, părerea mea este că bugetul are nevoie de bani, pentru că  nu ne putem împrumuta la nesfârşit cu sume imense, la costuri mari.", a mai spus profesorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel