Planul PSD împotriva alegerilor în două tururi. Chirieac - Stănescu, dialog exploziv

Florin Răvdan / 15 ian 2020 / 20:09 Salveaza PDF Comentarii

Planul prin care PSD poate bloca alegerile în două tururi a fost scos la iveală de secretarul general interimar al PSD, într-un dialog cu analistul politic Bogdan Chirieac. 

Iată dialogul dintre cei doi: 

Paul Stănescu: Sunt convins că vor încerca să schimbe legile electorale, să vină cu două tururi la primari şi să meargă pe alegeri anticipate. 

Bogdan Chirieac: Se spune că mâine, în şedinţa de Guvern, se va propune varianta alegerilor în două tururi, cu asumare de răspundere. 

Paul Stănescu: Dle Chirieac, permiteţi-mi să vă contrazic, nu vor veni cu asumare de răspundere, că asta se joacă în Parlament. Cred că vor veni cu OUG. 

Bogdan Chirieac: Când vin cu OUG, nu mai veniţi cu moţiunea de cenzură, o introduceţi pe ordinea de zi la 1 februarie, în sesiune parlamentară, şi o respingeţi. Şi atunci rămânem cu alegeri într-un tur. Dacă merg pe angajarea răspunderii... Ei nu pot convoca o sesiune extraordinară! 

Paul Stănescu: La CCR poate să conteste o OUG doar avocatul Poporului, dacă vrea, iar la asumare poate contesta Parlamentul. Mai mult decât atât, sunt nişte precedente deja. Marcel Ciolacu a contestat asumarea bugetului, mai e contestare cu transportul, şi mai e una. Sunt trei contestaţii şi dacă CCR va spune că asumarea este neconstituţională, avem un precedent şi nu mai pot veni cu asumarea. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28