Planul PNL privind viitorul șef al Executivului

Co-președintele liberalilor, Vasile Blaga, a declarat la DC News Live că PDL și PNL au luat decizia "să nu existe niciun document secret" legat de fuziunea celor două partide, precizând, de asemenea, și cine va fi viitorul premier dacă liberalii vor câștiga alegerile parlamentare din acest an.

Întrebat cine este personalitatea avută în vedere de PNL pentru funcția de prim-ministru, dacă partidul va câștiga alegerile parlamentare, Vasile Blaga a replicat: "Dl Cătălin Predoiu. Asta a și fost una din primele discuții. Am avut o discuție clară. (...) Când am construit PNL, am hotărât să nu existe niciun document secret, că acestea au făcut foarte mult rău de fiecare dată. Tot ceea ce înseamnă și pe ce este bazată fuziunea se află la Tribunalul municipiului București: și statut, și program politic, și protocol de fuziune, unde se spune foarte clar: în cazul în care candidatul la președinție vine din partea vechiului PDL, va fi premier din partea vechiului PNL, dacă vine din partea vechiului PNL, candidatul pentru funcția de prim-ministru va fi din vechiul PDL. Cu Cătălin Predoiu vom defila în campania electorală pentru alegerile generale", a subliniat liderul liberal.

[citeste si]

În același context, Vasile Blaga a explicat și de ce actualul premier Dacian Cioloș nu este opțiunea PNL pentru funcția de prim-ministru. 

"Nu va fi dl Cioloș. Dl Ciolos nu este membru al partidului nostru. Eu vă spun care este situația noastră. E mult mai periculos într-un partid să arunci astfel de lucruri. Sunt oameni care o fac, chiar din conducerea partidului, care neapărat trebuie să dea o știre. Din moment ce noi am hotărât un lucru, până nu vom hotărî altceva, lucrurile așa sunt. Și lucrurile așa sunt", a conchis Vasile Blaga, întrebat dacă Dacian Cioloș nu ar putea fi numit premier și după alegeri, în cazul în care și-ar manifesta dorința de a se înscrie în PNL.  

Declarația lui Vasile Blaga, de la minutul: 54:50

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel