Planul lui Nicușor Dan pentru alegerile parlamentare

Uniunea Salvaţi România (USR) şi-a fixat ca ţintă pentru alegerile parlamentare din toamnă un scor electoral de 10% şi îşi propune să susţină condiţionat un viitor Guvern, a declarat Nicuşor Dan, miercuri, la Realitatea Tv.

'10 % este ţinta pe care noi ne-am fixat-o pentru alegerile parlamentare. Sunt foarte mulţi factori pe care nu-i controlăm, e un factor de notorietate, de fapt, el este principalul, e un factor de resurse pe care vom reuşi sau nu să le atragem. Eu cred că în măsura în care oamenii vor ajunge să ştie cine suntem şi ce vrem mulţi dintre ei vor veni către noi. Au văzut toate celelalte partide, câte două, câte trei sau singure, guvernând în modul în care au făcut-o. Şi depinde foarte mult, şi e un lucru la care ţinem foarte mult, modul în care ne vom comporta în Bucureşti până atunci, cu cele 54 de mandate pe care le avem (la CGMB şi Consiliile locale de Sector - n.r.)', a explicat Nicuşor Dan Despre o alianţă postelectorală, el a spus că este 'o diferenţă mare între local şi naţional'.

'Guvernul este ales de votul Parlamentului. Noi vrem să votăm un guvern. Adică, noi vrem să fim în situaţia în care (...) guvernul depinde de voturile noastre (din Parlament - n.r.) pentru a impune nişte condiţii din toate lucrurile pentru care ne-am luptat până acum, chiar să-l ameninţăm, să-l şantajăm pozitiv cu faptul că dacă nu face lucrurile acelea pentru care noi ne batem de atâta timp ne retragem sprijinul. Deci, ăsta este modul în care vrem să acţionăm în Parlament', a mai spus Nicuşor Dan, adăugând că o candidatură a sa la alegerile parlamentare depinde de decizia partidului.

El a vorbit şi despre construcţia USR la nivel teritorial

'Construim USR în ţară. (...) Deja am început cu diaspora, au fost colegele mele în Paris, în Barcelona, în Londra, şi, de săptămâna viitoare, mergem în ţară. (...) Am intrat în dialog cu toate adevăratele noi forţe politice care au apărut, pentru că ştiţi bine că au fost şi foste ramuri ale partidelor vechi care au devenit partide noi, nu cu acelea. Am discutat cu candidaţi independenţi şi ne-au scris peste 4.000 de oameni din ţară, imediat după ce am anunţat că vrem să trecem de la Bucureşti la nivel naţional. (...) Cu oamenii ăştia constituim nucleele a ceea ce vor fi filialele. Sper ca până spre jumătatea lunii septembrie să avem filiale în toate judeţele. Avem nuclee consistente în vreo 20 de judeţe', a susţinut Nicuşor Dan.

În acelaşi timp el a vorbit despre programul USR, precizând că este vorba despre 'lucruri de bază pe care societatea românească le cere de foarte mult timp' - statul de drept, reforma administraţiei publice şi prioritizarea marilor proiecte de infrastructură. 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google PlayIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


nxt.201
YesMy