Planul lui Geoană, în doi pași: ruperea PSD, alianța cu PNL

Senatorul Mircea Geoană spune că în două săptămâni va pune pe picioare un noi proiect de politic și propune o coaliție precum cea din Germania, care să includă cele două mari partide de centru-dreapta și de centru-stânga.

Geoană le-a transmis social-democraților că el este "alternativa la Victor Ponta", avertizând că PSD riscă să rămână în Opoziție pentru următorii zece ani dacă nu se reformează.

"Dragii mei colegi din PSD, dacă veți accepta în continuare amânarea unei analize  obligatorii cu privire la cauzele profunde ale eșecului de la prezidențiale, eu vă spun, și este semnalul meu de alarmă pe care vreau să vi-l transmit ca în fiecare săptămână, pur și simplu legea gravitației în politică va face ca vechiul PSD cu actualul să meargă în Opozitie. Acest lucru poate fi modelat cu o singură condiție: să avem curajul să facem acest nou PSD și să propunem noului președinte care este deschis spre o coaliție de tip german", a spus Geoană în ediția de marți a emisiunii "Jocuri de Putere", de la Realitatea Tv.

"Partener natural al PNL"

Mircea Geoană a arătat că schimbarea ar trebui  realizată în PSD pe toate palierele și că noul proiect pe care intenționează să-l creeze peste două săptămâni va fi un partener "natural" al PNL.

Marian Oprișan spulberă speranțele lui Marian Vanghelie: Scindarea PSD e...

"Întrebarea este: mai sunt oameni adevărați în PSD sau  în afara PSD care au încă speranța că se poate face ceva? Eu va spun ca sunteți la fel de obligați ca conducerea partidului să găsiți un răspuns. Nu există în clipa de față o altă soluție decât un nou PSD. Caănoul PSD se construiește din fondarea din temelii a noului partid. În oricare dintre cele două formule, eu sunt alternativa la Victor Ponta. Pentru că modul în care m-a exclus din partid arată teama fața de mine. Vom lansa un grup de inițiativă în 2 săptămâni pentru lansarea acestui PSD, chemând din toate zonele din categoria de partid și oameni care vor să contribuie la un prioiect de țară. Vom lansa acest grup de inițiativă și vom spune veniți alături de noi în noul PSD. Acest proiect este partenerul natural al PNL. Nu voi fi interesat de proiecte mediocre. Nu am niciun fel de problemă cu ceea ce unii pot să perceapă ca lipsă de loialitate față de partid. Am fost exclus din partid într-o tăcere complice care mă înfioară, asta nu înseamnă că nu am obligația să duc steagul PSD mai departe", a spus Geoană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel