Planul B: Crin Antonescu, candidat surpriză la Primăria Bucureşti

Un sondaj comandat chiar de PNL îl plasează pe Crin Antonescu pe primul loc în opţiunea electoratului, în caz că mâine ar avea loc alegeri prezidenţiale. Totuşi, liberalii au un alt plan, în cazul în care Puterea portocalie va reuşi să treacă iarna şi, cu Boc sau alt reprezentant al lui Băsescu, vor începe pregătirea alegerilor locale din 2012.

crin antonescuAstfel, pedeliştii se vor concentra pe menţinerea fiefurilor locale sau pe câştigarea unora noi. Pe primul plan se află, firesc, Bucureştiul, al cărui buget este mai mare decât al oricărui minister şi care dă tonul în alegerile generale sau prezidenţiale.

Liberalii au început pregătirea alegerilor locale, ca răspuns la planurile concurenţei de Dreapta. Crin Antonescu va fi cel care se angajează în lupta pentru Primăria Generală a Capitalei, având mai multe atu-uri. În ultimele două cicluri electorale, bucureştenii au ieşit din mirajul Băsescu, reprezentanţii PDL ajungând abia pe locul al doilea. Capitala nu mai este demult portocalie, dar nici virajul spre roşul PSD nu e uşor de acceptat de cei care s-au confruntat cu câteva mineriade. Oponenţii lui Antonescu ar fi Elena Udrea, care vine cu handicapul participării în echipa Băsescu-Boc şi Sorin Oprescu. „Independentul” este, la rândul său puternic  asociat cu PDL, cu care coabitează în Consiliul General de doi ani. În 2011, potrivit strategiei liberale, se vor arunca pe piaţă toate dosarele compromiţătoare privind afacerile realizate de parteneriatul Sorin Oprescu-Romeo Raicu, astfel încât la momentul electoral să fie deja întipărit în mentalul colectiv că Oprescu e totuna cu PDL şi, oricum, a avut o administraţie slabă.

Odată ajuns la Primărie, după modelul Băsescu-2004, Crin Antonescu va beneficia de o expunere media crescută şi de o platformă de lansare spre Cotroceni, iar PNL va avea acces la resurse financiare importante, chiar dacă nu ajunge la guvernare, în caz că PSD obţine o majoritate absolută.

Singura necunoscută în planul B (de la Bucureşti, dar şi de la Băsescu) este candidatul PSD. În cazul în care armonia dintre cele două formaţiuni se menţine până în 2012, pesediştii vor pune un candidat slab, concentrând eforturile activului spre susţinerea tacită a lui Antonescu. E posibil să fie Vanghelie, care nu va fi însă sprijinit de partid, sau un personaj secundar din administraţie, avansat pe motiv că e competent. Dacă vor lupta cu adevărat între ele, planul se va schimba pe parcurs.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel