EXCLUSIV  Planificarea în comunism, uciderea industriei. Adrian Vasilescu: Mi-a explicat că atunci am ucis-o

Invitat la Interviurile DCNews, Adrian Vasilescu, consilierul lui Mugur Isărescu, a povestit experiența sa din Japonia.

Astfel, în Japonia, Adrian Vasilescu a discutat cu președintele Agenției Naționale de Planificare care i-a explicat marea greșeală pe care românii au făcut-o, distrugând industrializarea de până atunci prin planificarea prețurilor.

„Japonezii au planificare. Au agenție de planificare, Agenția Națională de Planificare cu 2.000 de oameni. Eu am fost în această agenție. Sunt 2.000 de specialiști, e mult. 

Am discutat acolo inclusiv despre industrializarea României pe vremea lui Ceaușescu, ei cunoșteau bine situația din România, ne-au și vândut proiecte în perioada respectivă. Ce am învățat acolo? De ce nu avem planificare?

Președintele Agenției Naționale mi-a explicat, spunându-mi că 'voi ați greșit când ați făcut planificarea, în primul rând pentru că ați planificat prețurile. Asta ucide planificarea. Pentru că prețul este principalul factor competițional. Când ați planificat prețul ați ucis și industria pe care ați făcut-o. În anii '80, atunci ați ucis-o'.

În al doilea rând a spus că nu pot ei de la Agenția Națională de Planificare să spună că pun un anumit combinat care să se facă în locul cutare, să fie ridicat în 3, 4, 5 ani și să planifice și producția combinatului când se va termina. Asta este din nou uciderea planificării”, a explicat Adrian Vasilescu la DC NEWS.

IATĂ RĂSPUNSUL COMPLET:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel