Plângere penală pe numele lui Toma (PSD). Consilier local: În această situație dificilă, cei vinovați trebuie să își asume și să plătească

Cîrstea și Toma
Cîrstea și Toma

Irinel Cîrstea, consilier local, a reacționat după ce Constantin Toma, primar ales din partea PSD, a spus că „o persoană iresponsabilă i-a făcut o plângere penală, privind o suspiciune de fraudă pentru proiectul referitor la reabilitarea Bulevardului Unirii, Bulevardului Industriilor și a Străzii Transilvaniei, în valoare de 18,4 milioane de euro”.

„Am văzut confenrita de presă și postările domnului primar Constantin Toma cu privire la situația blocării lucrărilor din orașul nostru. Primul vizat de acuzațiile domnului primar a fost funcționarul ce a dat presei documentul de la Ministerul Dezvoltării.

Nu, nu este vina functionarului public pentru absolut nimic, mai mult, trebuie să fie apreciat pentru curajul de a informa populația într-o primărie tot mai opacă și cu o conducere tot mai autoritară.

Dumneavoastră, domnule primar, trebuia sa fiți primul care ne informează cu privire la blocarea lucrărilor nu să așteptăm ca un funcționar curajos, nu zelos cum ați spus, să informeze presa. Transparența nu a băgat pe nimeni la închisoare. Au fost lansate acuzații la adresa consilierilor locali lăsând impresia că opoziția complotează la blocarea orașului.

Mai multe indicii mă duc cu gândul la un coleg anume, dar pentru că nu există dovezi în acest sens trebuie să lămurim foarte clar această situație.

Consilierii USR nu au făcut aceasta plângere și având în vedere că cei de la PSD nu sunt suspectați de asa ceva, mai rămân colegii de la PNL și PMP care pot confirma sau infirma public. Îi rog pe colegii consilieri Florin Sangiu, Vasile Olariu, Andrei Neder, Silviu Roșioru și Constantin Florescu să ne spună public dacă au făcut acest demers sau nu.

În această situație dificilă pentru orașul nostru, cei vinovați trebuie să își asume și să plătească. Dacă acestă plângere a fost făcută de un coleg consilier și dosarul nu merge mai departe dar rămânem cu lucrările blocate zile, săptămâni, poate luni, atunci acel consilier trebuie să își asume și să demisioneze. În cazul în care începe urmărirea penală, atunci domnul primar Toma trebuie sa își asume și să demisioneze. Dacă plângerea penală nu este făcută de un consilier și acuzațiile domnului primar se dovedesc false, voi aștepta ca domnul primar să își ceară public scuze la toți consilierii locali”, a fost mesajul transmis de Irinel Cîrstea, consilier local.

VEZI AICI PE LARG: https://www.dcnews.ro/constantin-toma-o-persoana-iresponsabila-mi-a-facut-o-plangere-penala-m-am-pus-la-dispozitia-parchetului-general-nu-este-vorba-de-libertatea-mea_870878.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel