Plângere penală. Orban, scandal la ședința PNL. Chirieac: Ar fi un mare câștig

orban
orban

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat scandalul din ședința PNL, unde mai mulți lideri l-au criticat pe Ludovic Orban după ce acesta a depus plângere împotriva premierului Dăncilă.

PNL pare împărțit în două tabere. Mai mulți lideri au criticat dur acțiunea lui Orban de a depune o plângere pentru înaltă trădare împotriva premierului Viorica Dăncilă.

Opozanţii îi reproşează lui Ludovic Orban că nu s-a consultat cu partidul înainte să depună sesizarea. Totodată, aceștia au mai spus că niciun alt președinte de partid nu a recurs la o asemenea acțiune majoră fără să se consulte cu partidul și i-au cerut să retragă imediat plângerea.

Bogdan Chirieac consideră că astfel de lucruri nu s-ar fi întâmplat în cazul în care PNL ar fi fost condus de o personalitate precum Crin Antonescu.

„Partidele politice sunt esențiale pentru democrație, dar între campania electorală și Congresele pentru alegerea președintelui nu este democrație în partid. Un partid trebuie condus cu mână forte până când pierzi alegerile în fața electoratului și când normal ar fi ca președintele să demisioneze de bună voie nu să stea agățat de scaun. 

În cazul de față, orice s-ar spune, domnul Ludovic Orban este o piatră de moară de gâtul PNL. Iar PNL-iștii știu asta. PNL este un partid esențial pentru democrația din România. Dacă ar mai fi fost condus de Crin Antonescu, ați mai fi văzut lucrurile pe care le vedeți astăzi? Nu le-ați mai fi văzut. Există o opoziție puternică împotriva lui Ludovic Orban în PNL. Acum este un pretext pentru debarcarea sa, dar nu știu dacă vor reuși”, a declarat Bogdan Chirieac la România TV.

Schimbarea lui Orban, câștig pentru PNL și Iohannis la prezidențiale

Întrebat dacă această opoziție este formată din politicienii fostului PDL, analistul politic a precizat: „Nu cred asta. Alina Gorghiu nu a fost în PDL, iar pozițiile sale mi se par foarte interesante și puternice”, a precizat Bogdan Chirieac, care a mai adăugat că aceasta nu este singurul lider liberal profesionist cu astfel de opinii.

„Nu poți să fii de acord cu domnul Orban când vezi ceea ce face. Nu e vorba doar de plângerea penală, asta a fost doar cireașa de pe tort. Toată atitudinea pe care o are vizavi de democrație, libertate, respectarea drepturilor omului. El a intrat în istorie cu 'cine nu sare ia condamnare'. Ar fi un mare câștig pentru PNL și probabil s-ar relansa campania electorală pentru domnul Iohannis la prezidențiale, unde ai nevoie de un partid puternic care să te susțină, dacă l-ar schimba pe Ludovic Orban. Dar eu nu cred că-l vor schimba până la europarlamentarele de anul viitor”, a mai precizat Bogdan Chirieac.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel