Plângere la DNA împotriva lui Mugur Isărescu. Adrian Vasilescu, anunț important la DC News

Alina Petre, fostă Măgureanu, a depus, luni, la Direcţia Naţională Anticorupţie o plângere penală care îl vizează, printre alţii, pe Mugur Isărescu. În sesizarea făcută către DNA de Alina Măgureanu, fosta noră a lui Virgil Măgureanu (şef al SRI între 1990 şi 1997), apare numele guvernato­rului ca presupus intermediar între fostul şef al SRI şi BRD Group Société-Génerale pentru contractarea unui credit de 2,8 mil. euro.

Adrian Vasilescu, consilierul personal al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, a comentat acest subiect la DC News Live.

Acesta a spus că este un mit că ar fi posibil ca, la primirea unui telefon de la preşedintele României sau de la guvernatorul BNR, o bancă să se execute imediat şi să dea un credit de 1-2 milioane. Guvernatorul BNR ar putea să zicem, prin absurd, să dea un telefon, dar cine l-ar asculta, atât timp cât regulile de creditare sunt precise.

Întrebat dacă este o situație de criză pentru BNR, Adrian Vasilescu a spus: "Nu este o situație de criză și vă spun care este motivul. În primul rând este numele lui Virgil Măgureanu, fost șef SRI. Se spune că la un moment dat, guvernatorul ar fi dat un telefon la o bancă pentru a cere ca lui Virgil Măgureanu să i se ceară un credit. Să spunem că cineva de la Banca Națională ar da un telefon la o bancă și ar spune: dați-i un credit lui Cutărescu. Își poate închipui cineva că banca respectivă s-ar executa? Eu vă spun precis că nu s-ar executa. De ce? În primul rând, este vorba de bănci cu capital străin; acestea au un acționariat undeva în Europa. Acționariatul acela conduce banca, iar Banca Națională nu are nicio autoritate, în afară de ce îi permite legea, față de o bancă sau de alta. (...) A da un credit nu este caz penal", a spus Adrian Vasilescu la DC News Live.

Declarația completă o puteți urmări începând cu minutul 31:

Denunț la DNA

Într-un denunţ la DNA, fosta noră a fostului şef al SRI, care s-a ocupat şi cu afaceri după finalul mandatului, susţine că, în 2008, Mugur Isărescu i-a ajutat pe Virgil Măgureanu şi pe soţia lui să ia un credit 2,8 mil. euro de la BRD, cu încălcarea normelor bancare, intervenind pe lângă banca franceză. Alina Măgureanu susţine că a fost martoră la apelurile telefonice făcute de fostul socru către guvernatorul BNR şi că acesta a primit, în biroul său, mai multe vizite din partea fostului şef al SRI.

Fosta noră a lui Măgureanu susţine că Isărescu l-a ajutat pe Măgureanu cu creditul de la BRD, dar consilierul guvernatorului spune că băncile nu pleacă urechea la astfel de cântece de sirenă chiar dacă, "prin absurd", o astfel de intervenţie ar fi fost făcută.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel