Plângere împotriva PNL, după o serie de acuzaţii aduse unui membru PSD

Organizaţia Judeţeană PSD Vaslui a anunţat, miercuri, printr-un comunicat de presă, că a formulat plângere împotriva PNL Vaslui şi a preşedintelui organizaţiei, senatorul Dan Marian. 

Senatorul liberal ar fi făcut o serie de afirmaţii denigratoare la adresa parlamentarului PSD Toader Dima, candidat pentru funcţia de primar al comunei Berezeni, care a fost acuzat că a oferit mită electorală, că nu a respectat legea privind afişajul electoral şi că a distribuit materiale de propagandă interzise.

'Formulăm plângere împotriva PNL Vaslui şi a preşedintelui organizaţiei Dan Marian, pentru declaraţiile şi mesajele făcute şi transmise în spaţiul public cu scopul defăimării candidaţilor şi a Organizaţiei Judeţene Vaslui a Partidului Social Democrat. În acest sens şi în baza celor menţionate, PSD va face demersurile către toate instituţiile în drept', precizează sursa citată.

Reprezentanţii PSD susţin, totodată, că prin declaraţiile politice 'nepotrivite' PNL a intenţionat 'să-şi creeze un avantaj de imagine cu gândul de a genera influenţa asupra dreptului la libera exprimare a opţiunilor din partea cetăţenilor, în contextul alegerilor locale de pe 5 iunie'.

[citeste si]

La începutul acestei săptămâni, PNL Vaslui, prin preşedintele Dan Marian, a formulat o plângere împotriva deputatului Toader Dima pe care îl acuză că a încălcat legislaţia, distribuind materiale de propagandă interzise şi oferind prin intermediul unor minor mită electorală sub formă de pui şi furaje. '

Toader Dima a distribuit unui număr de tineri tricouri de culoare roşie inscripţionate cu sigla PSD şi care pe spate poartă menţiunea 'Votaţi Toader Dima Primar', precum şi şepci de culoare roşie inscripţionate cu sigla PSD, situaţie de fapt care se necesită a fi sancţionată şi având în vedere gravitatea acestei contravenţii solicităm să acordaţi amendă maximă în cuantum de 25.000 lei', se arată în plângerea adresată de PNL Vaslui comandantului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel