Plan uriaș, respins la unison de PSD-UNPR-MP

Palatul Parlamentului
Palatul Parlamentului

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi transmite că Planul Integrat de Dezvoltare Urbană a Bucureștiului a fost respins miercuri de o majoritate PSD, UNPR și MP, în Consiliul General al Primăriei Municipiului București. 

Planul includea dărâmarea gardului din jurul Palatului Parlamentului. Ovidiu Raețchi spune că nu trebuie abandonat. 

"Planul Integrat de Dezvoltare Urbană a Bucureștiului, care viza bulevardul Unirii, Piata Cantacuzino, Piata Lahovari, Parcul Izvor, Sala Palatului si Piața de Flori, respins ieri , în Consiliul General, de o majoritate iresponsabilă formată dintre PSD, UNPR şi MP, ar fi oferit şansa dezvoltării corespunzătoare a Bucureştiului. Alături de aceste proiecte, care trebuie susţinute în continuare, reiterez necesitatea de a lua în calcul dărâmarea gardului din jurul Palatului Parlamentului, proiect susținut de numeroși specialiști și arhitecți cu care am discutat. Astfel, spațiul public înghitit acolo poate fi recuperat prin amenajarea unei mari grădini de promenadă, în Sectorul 5, care să cuprindă și zona din jurul Casei Academiei. Casa Poporului a înghițit un spațiu uriaș, parțial abandonat, neamenjat sau acoperit de ciment. Îl putem recupera amenajând, în mod responsabil, acest teren imens, plantând mii de copaci şi redând spaţiul verde bucureştenilor. Planul Integrat de Dezvoltare Urbană a Bucureștiului nu trebuie abandonat pentru că implică și o decongestionare a traficului din Capitală, care a fost paralizat în urma unor celebre contracte încheiate de Sorin Oprescu– prin care s-au urmărit alte scopuri în afară de confortul bucureștenilor", declară Ovidiu Raețchi. 

[citeste si]

Deputat PNL adaugă: "Este un vechi obicei pe care Sorin Oprescu și l-a însușit în anii în care a condus Primăria Capitalei: stoparea proiectelor majore pentru Capitală și pulverizarea unor fonduri publice și europene. Așa s-a întâmplat cu lucrările de infrastructură pe cele mai importante tronsoane de circulație, cu Sistemul de Management al Traficului sau cu basoreliefurile din pasajul latin, pentru a da doar câteva exemple. Cred că este timpul că Bucureștiul să își asume proiecte care vor schimba cu adevărat ceva în viața bucureștenilor. În plus, pierderea a 300 de milioane de euro din cauza unui refuz nejustificat al unor consilieri instruiți politic ar fi un eșec major din cauza căruia vor suferi tot bucureștenii."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel