EXCLUSIV  Plan pentru Portul Constanța. Ciolacu: Nu știam că suntem într-un film horror / video

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a vorbit despre ce urmează pentru Portul Constanța.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a fost întrebat, la DCNews, de ce nu e dezvoltat mai mult Portul Constanța, având în vedere că ar fi „o posibilitate să ajutăm mai mult și concret Ucraina acum”.

Marcel Ciolacu a spus că aproape 70 la sută din vagoanele care zăceau abandonate în Portul Constanța au fost scoase.

„Când am fost cu Sorin Grindeanu, erau 91 de linii. Nu știam că suntem în Portul Constanța într-un film horror. Erau copaci crescuți... Copaci prin vagoane. Erau vreo 700 de vagoane abandonate pe 91 de linii și, ca să faci o linie de tren, aveai nevoie de trei zile. Aproape 70 la sută dintre ele au fost eliberate. Au fost recuperate multe dintre vagoane și mutate la CFR Marfă și intrate din nou în circuit, având nevoie și cu zona Ucrainei”, a spus Marcel Ciolacu.

„A venit alt management, vor veni investiții acolo. Pe acest gaz lichefiat, de exemplu, o să ne vină și nouă pe conductă din Grecia - Bulgaria. Acum 30 de ani, Ceaușescu prevăzuse dane pentru așa ceva. Toate sunt abandonate. Se va veni acum cu un plan foarte clar, cred că se va lua și o consultanță externă, management, de viziune pentru dezvoltarea Portului Constanța, pentru că nu cred că războiul din Ucraina se va termina prea curând și nu văd portul din Odesa foarte curând funcțional”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, la interviurile DC News

Citește și...

Noi impozite 2023. Ciolacu: Prin PNRR, ne-am asumat anumite jaloane, știți foarte bine că nu și le-a asumat PSD

Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat și președintele Camerei Deputaților, a vorbit despre creșterea impozitelor în anul 2023:

„Ce facem cu impozitele locale din 2023?“, a întrebat jurnalista Anca Murgoci.

„Este o decizie foarte clară care ține, totuși, cont de ce se întâmplă în economie și anume faptul că anul viitor nu vor fi modificate impozitele. Cu alte cuvinte, nu vor fi mărite sau introduse impozite noi. Prin PNRR, ne-am asumat anumite jaloane, știți foarte bine că nu și le-a asumat în mod direct PSD, ne aducem aminte cât ne-am chinuit să aflăm ce scrie în PNRR. Mai aflam de la Comisie și, cu toate că eram parlamentar, accesul la informații în ceea ce privește PNRR-ul era foarte limitat.

În ziua de astăzi, atât eu cât și primul-ministru al României, aflăm de la miniștri anumite lucruri trecute în PNRR. Ne-am asumat cu toții, ca stat, aceste reforme și nu discutăm că vom încerca să scoatem anumite reforme din PNRR. Totuși, anumite abordări, adaptate crizelor din acest moment, mi se pare corect să existe. Anul trecut a fost o modificare cu șase luni înainte, pentru 1 ianuarie, cu anumite excepții pe care le scoatem din Codul Fiscal, nu introducerea de noi impozite. Ni s-a atras atenția din construcția PIB-ului că avem veniturile cele mai mici pe impozitarea locuințelor.

Noi ne încadrăm pe maxim 2,2 în funcție de anul fiscal, media europeană fiind un de 4,6. Chiar și organismele financiare internaționale ne-au atras atenția că avem o problemă în această zonă. E adevărat că eram obișnuiți ca pe timpul comunismului în care toată lumea era impozitată la fel și, indiferent dacă ai o locuință în mijlocul Bucureștiului sau în mijlocul altui oraș, să ai același impozit. Am venit cu modificarea că se ia grila notarială, adică valoarea, dar tot ceva intermediar până când Ministerul de Finanțe va reuși să facă digitalizarea. În momentul acela automat intră într-un făgaș normal pentru că atunci ai exact prețul de cumpărare și de încadrare la primărie, fiind o interconecatere între ANAF și fiecare UAT.” Continuarea declarațiilor, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel