EXCLUSIV  Plan de combatere a cancerului. Dr. Ioana Bianchi, ARPIM: Nu este de ajuns doar să implementăm niște acțiuni. Cărămida de bază a sistemului

foto pexels
foto pexels

Dr. Ioana Bianchi, director relații externe ARPIM, a vorbit despre planul de combatere a cancerului, în cadrul dezbaterii organizate de DCMedia Group. 

Dr. Ioana Bianchi, director relații externe ARPIM, a vorbit, în cadrul dezbaterii ”Cancerul poate fi învins prin prevenție, depistare precoce și terapie inovatoare”, organizată astăzi, 20 mai 2022, de către DCMedia Group, despre planul de combatere a cancerului. Conform acesteia, deosebit de important ”va fi modalitatea de monitorizare”. De asemenea, a enumerat și indicatorii care vor fi luați în considerare: ”Nu este de ajuns doar să implementăm niște acțiuni, trebuie să vedem și care este efectul lor și cum pot contribui la îmbunătățirea traseului pacientului”. ”Datele reprezintă cărămida de bază a unui sistem de luare a deciziilor” a subliniat dr. Ioana Bianchi.

De asemenea, un alt factor esențial menționat este finanțarea: ”Există 30 de milioane de euro pentru screeningul cancerelor de prostată, plămâni și gastric (în cadrul programul EU4Health) pentru tot spațiul european, deci depinde de noi să-i atragem. Există 1 milion de euro pentru pregătirea statelor pentru a introduce date în registrul inegalităților, legate de managementul cancerului. La nivelul Programului Operațional de Sănătate, există 45 de milioane de euro pentru diagnostic precoce și tratament, iar pentru screening 171 de milioane de euro pentru cancerul de col uterin, 124 de milioane de euro pentru cancerul mamar și 102 milioane de euro pentru cancerul colorectal. Mai este o sursă de finanțare: cel mai mare parteneriat public privat la nivel european, între industria farmaceutică și Comisia Europeană, se numește Innovative Health Initiative, cu un buget total de 2,5 miliarde de euro și, în planul de proiecte, există două proiecte pentru cancer: oncologia personalizată și imagistica de generație următoare și diagnosticul ghidat de imagistică pentru cancer. Așteptăm doar ca România să-și nominalizeze reprezentantul în board-ul statelor membre”. 

Declarațiile au fost făcute în cadrul dezbaterii ”Cancerul poate fi învins prin prevenție, depistare precoce și terapie inovatoare”, eveniment organizat de DC News Media Group, trust media din care fac parte DCNews, DCBusiness, DCMedical, StiriDiaspora, DefenseRomânia, Spectacola, Astrosens, DCNewsTV și Radio DCNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel