Urmărește emisiunea live



Plafonarea prețurilor la energie și alimente, salvatoare pentru traiul românilor. Cazanciuc (PSD): A născut aprigi controverse și diverse speculații

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Află ce declarații a făcut senatorul Robert Cazanciuc despre plafonarea prețurilor la energie și alimente.

„Deși a născut aprigi controverse și diverse speculații, intervenția Guvernului în piața energiei sau a alimentelor s-a dovedit a fi salvatoare pentru traiul românilor. O arată un studiu efectuat de filiala din România a unei instituții germane - Fundația Friedrich-Ebert-Stiftung.

Datele analizate arată că reglementarea preţurilor la energie şi unele alimente de către Guvern a condus la o reducere, în medie, cu 11% a costurilor cu bunurile şi serviciile necesare unui trai decent. Economiile la bugetul familial au fost mai mari la capitolul energie decât la alimente. Fără măsurile de plafonare a preţurilor la energie, valoarea totală a coşului minim pentru un trai decent ar fi crescut cu 10,4%.

Intervenția Guvernului PSD a venit într-un context în care creşterea preţurilor ameninţa grav nivelul de trai al românilor, inflaţia ajungând în 2022 la cifre fără precedent în ultimele două decenii”, a transmis senatorul Robert Cazanciuc pe Facebook.

Declarațiile senatorului vin în contextul publicării unui studiu, realizat de Fundația Friedrich-Ebert-Stiftung, care a vizat impactul plafonării prețurilor la energie și alimente în România.

Află care au fost rezultatele studiului aici: Ce impact a avut plafonarea prețurilor la energie și alimente - Studiu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel