EXCLUSIV  Plafonare tarife. Cîțu, precizările zilei la dezbaterea DC News

Florin Cîțu / Foto: gov.ro, arhivă
Florin Cîțu / Foto: gov.ro, arhivă

Premierul Florin Cîțu a făcut câteva precizări, la dezbaterea DC Media Group, despre proiectele de compensare și plafonare.

'Lucrați pe ambele scenarii, compensare vs. plafonare. Scenariul compensării a fost deja prezentat public. Aveți un proiect și pentru plafonarea tarifelor pentru o perioadă de timp?', a fost întrebarea adresată de Elena Cristian pentru premierul Cîțu, în cadrul dezbaterii 'Plafonare versus compensare. Soluția salvatoare pentru tema momentului: facturile la energie și gaze naturale'.

Premierul Florin Cîțu vrea să se asigure că, 'ceea ce facem pe partea de compensare o să fie rapid, simplu și să nu implice foarte mult consumatorul.'

'Vreau să fie foarte clar: vorbesc de consumatorul casnic și noncasnic. E vorba și de IMM-uri și de companii mici, care nu au aceeași putere de negociere ca o companie mare. Deci vorbim și de consumatorul casnic, dar și noncasnic. Soluții vor fi pentru ambele categorii.', a punctat apoi Florin Cîțu, la DC News TV. 

'Vom avea această soluție cât mai curând, ca să intre în vigoare de la 1 noiembrie.', a adăugat premierul.

Cîțu: Dacă la nivelul UE se ajunge să se meargă și spre plafonare, nu are cum România să nu adopte și această strategie

În ceea ce privește 'partea de plafonare', Florin Cîțu a declarat că 'România este producător de energie, și electrică, și pe gaz. Aș vrea să ne asigurăm că nu vom afecta planurile de investiții ale companiilor.' 

'O intervenție brutală în plafonarea prețurile poate să aibă alte implicații pe partea de investiții pentru aceste companii.', a explicat premierul.

'Dacă la nivelul UE se ajunge să se meargă și spre plafonare, nu are cum România să nu adopte și această strategie. Întâi aș vrea să ne concentrăm pe partea de compensare, să fie un produs bun, simplu, transparent, care să fie folosit în această iarnă și să poate fi folosit și în viitor, în situații excepționale.', a mai declarat Florin Cîțu. 

'Compensarea merge înainte, 1 noiembrie - 31 mai, nu mai e niciun fel de discuție. E o situație excepțională în toată Europa.', a adăugat Cîțu. 

Declarațiile au fost făcute în cadrul dezbaterii online 'Plafonare versus compensare. Soluția salvatoare pentru tema momentului: facturile la energie și gaze naturale', eveniment organizat de trustul DC News Media Group, din care fac parte DC News TV, DC News, DC Medical, DC Business, știridiaspora.ro, spectacola.ro, astrosens.ro şi defenseromania.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel