Plafonare preţuri alimente. Dragoş Frumosu critică propunerea: O să ajungem să mâncăm doar din import

Fotografie creată de Anna Shvets, de la Pexels
Fotografie creată de Anna Shvets, de la Pexels

Dragoş Frumosu, preşedinte Sindalimenta, a vorbit despre propunerea privind plafonarea preţurilor unor alimente. 

Dragoş Frumosu, preşedinte Sindalimenta, a declarat pentru DCBusiness că plafonarea prețurilor la alimente, idee sugerată de liderul PSD, Marcel Ciolacu, nu va face decât rău dacă nu este bine gândită și asociată cu alte măsuri menite să proteje românul și industria alimentară.

”Plafonarea prețurilor la alimente nu este o soluție. Eu cred că domnul Ciolacu a dat o declarație neinspirată pentru că, desigur, plafonarea prețurilor la alimente este un lucru foarte important, fiindcă această compensare la energie electrică și la gaze, reducerea TVA-ulului la alimente (mă refer, desigur, la măsurile pe care ei tot le-au propus) sunt binevenite, dar nu sunt suficiente”, a spus Dragoș Frumosu pentru DC Business

Cu buzunarul gol

Și când spun insuficiente, a continuat el, ”mă gândesc la buzunarul românului, un buzunar gol, în condițiile în care 70% dintre români trăiesc la nivelul unui salariu minim pe economie sau poate maxim 100-200 de lei peste acest salariu. Deci, la un net de 1500-1600 de lei. În aceste condiții, plafonarea prețurilor la alimente la un anumit moment al anului trecut, la o anumită dată a anului trecut, care, luată fără a gândi o strategie comună și generală pentru industria alimentară ar băga în faliment în maxim 60 de zile toată industria alimentară. 

Și este evident: eu plafonez prețul alimentelor la momentul 1 octombrie 2021. Numai că eu, astăzi, produc alimente cu preț la materie primă mult mai mare, cu preț la gaze mult mai mare, cu preț la energie mult mai mare, cu preț la combustibil mult mai mare. Deci, dacă eu plafonez prețurile la nivelul existent la un moment dat, iar eu produc cu prețurile actuale, înseamnă că intru în faliment. Fără discuție, se pot lua niște măsuri, dar nu știu dacă ideile mele sunt foarte bune. Adică, pot veni cu plafonarea prețului, eu trimit la magazinul comercial, la supermarketuri, la hipermarketuri, la comercianți la prețul cu care eu produc astăzi și acolo, la raft, guvernul poate să vină și să dea o subvenție care să acopere diferența de preț de la momentul 1 octombrie 2021, până la momentul în care eu distribui și vând aceste produse alimentare, a mai spus Dragoş Frumosu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel