Plafonare dobândă bănci. Daniel Zamfir: AM REUȘIT. Legea împotriva cămătăriei, votată

Bancomat
Bancomat

Senatorul Daniel Zamfir a anunțat că legea care plafonează dobânda în cazul creditelor a fost aprobată în cadrul comisiilor reunite. 

Iata mesajul lui Daniel Zamfir: 

"AM REUȘIT!!! Legile împotriva cămătăriei au fost votate de majoritatea senatorilor din comisiile reunite juridică, economică și de buget! Am stabilit așa:
Dobânda maximă pentru creditele ipotecare nu poate poate depăsi:

1.de mai mult de 2,5 ori dobânda legală în cazul creditelor ipotecare sau imobiliare.Cum dobânda legală e astăzi 2,25, s-ar ajunge la un maxim de 5,62% Rezonabil, nu? E ca în tările europene.

2. 18% pe an, în cazul creditelor de consum. Deci, IFN-urile nu mai pot percepe dobânzi de 9000%.
Mulțumesc tuturor colegilor senatori care mi-au fost alături și care au înțeles cât de importante sunt aceste legi pentru români!
A fost uluitor, însă, să constat că au fost senatori care au că nu au auzit de vreun abuz din partea băncilor... Iartă-i Doamne, chiar dacă știu bine ce fac!" a scris Daniel Zamfir pe contul său de socializare.

Răscumpărarea bunului, prin plata unui preț dublu 

Un alt act normativ precizează că debitorul îşi va putea răscumpăra bunul de la firma de recuperare plătind dublul sumei cu care recuperatorul a achiziţionat acel bun de la bancă.

"Prin acest proiect se reintroduce retractul litigios care era în Codul civil până în anul 2011. În retractul litigios se prevedea dreptul debitorului care a fost deposedat de bun să poată răscumpăra de la firma de recuperare plătind acestuia dublul sumei cu care recuperatorul a achiziţionat respectivul bun de la bancă. Or, noi nu facem altceva decât să reintroducem retractul litigios - dreptul debitorului să îşi răscumpere bunul respectiv. Am avut în vedere limitarea profitului firmei de recuperare. Eu cred că dublul sumei pe care recuperatorii îl percep mi se pare absolut rezonabil", a afirmat, marţi, senatorul PNL Daniel Zamfir. 

El a precizat că debitorul are drept de preempţiune. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel