Plafonare chirii. Daniel Zamfir: Așa ceva... dați share!

Scutaru Cristina / 05 sep 2018 / 22:32 Salveaza PDF Comentarii
Daniel Zamfir
Descriere foto: Daniel Zamfir

Cabinetul german a aprobat, miercuri, un act normativ care este destinat să țină în frâu majorarea semnificativă a chiriilor în marile orașe, un fenomen care îi afectează pe chiriași și generează îngrijorări că piața imobiliară ar putea fi supraîncălzită.

Ministrul Justiţiei din Germania, Katarina Barley, cea care a introdus actul legislativ, a subliniat că prevederile vor permite noilor chiriaşi să cunoască sumele pe care le plăteau foştii chiriaşi şi dacă lucrările de renovare efectuate de proprietar justifică o eventuală majorare a chiriei.

Senatorul Daniel Zamfir (ALDE) a comentat acest subiect pe pagina sa de Facebook.

”Așa cevaaaa....Pai, ce făcură bre, nemții? Au plafonat chiriile? Au intervenit în piața? Au introdus mercurial? Unde sunteti mai libertarienilor care mă acuzați pe mine de socialism? Așadar, săptămâna viitoare urgentăm plafonarea dobânzilor si retractul litigios! Puteți să vă tăvăliți până n-oti mai putea! DATI SHARE!!!! #vremdreptate”, a scris senatorul Daniel Zamfir (ALDE).

Risc potenţial pentru stabilitatea financiară

Banca Centrală a Germaniei a avertizat că preţurile la proprietăţile imobiliare din oraşele germane ar putea fi supraevaluate cu 15 până la 30%, sugerând că este posibil să se formeze o bulă speculativă pe piaţa imobiliară, ceea ce ar reprezenta un risc potenţial pentru stabilitatea financiară.

Potrivit datelor Eurostat, jumătate dintre germani sunt chiriaşi. În timp ce în România aproximativ 96% dintre persoane locuiesc în apartamente sau case proprietate personală, cel mai mare procent din UE, în Germania proporţia este de 51,7%.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27