Coronavirus - COVID 19
România în stare de alertă
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642 sau la adresa de e-mail [email protected] și pune intrebări despre coronavirus, situații sociale, medicale, suport psihologic. Semnalează situații deosebite.

Plăcinta prietenă cu silueta. ”Dulce de dincolo de Carpați”. Nutriționistul Mihaela Bilic explică beneficiile

Atunci când vă doriți ceva dulce, dar vreți să țineți cont și de siluetă, puteți alege o prăjitură cu plante prietene cu silueta. Iată recomandarea făcută de medicul nutriționist Mihaela Bilic. 

”Odată ce treci munții în Ardeal, se schimbă și obiceiurile de consum, meniul e diferit. Ciorbele nu mai sunt acre, ci dulci, eventual drese cu smântână. Tocănițele nu mai sunt cu sos roșu, ci cu rântaș, iar deserturile mai degrabă acrișoare, decât dulci.

Aici, în interiorul arcului carpatic, crește și rubarbă. Greu de spus dacă este un fruct sau o legumă, câtă vreme frunzele ei sunt toxice și doar tijele se pot consuma. Cu doar 15cal/100g, rubarba este prietena siluetei, plină de fibre, potasiu și calciu.

Ce se poate face din rubarbă?

 

Cel mai frecvent prăjitură/tartă și compot. Astăzi, la Brașov, tanti Doina a făcut și una și alta. Și pentru că nu a pus decât un pic de zahăr, am mâncat și eu din amândouă fără să mă simt vinovată. Cu desert pe bază de rubarbă niciun risc să te îndulcești, ci mai degrabă te acrești...de atâta vit. C”, a declarat medicul nutriționist Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook. 

 
 
 
Vezi această postare pe Instagram

Dulce de dincolo de Carpați Odată ce treci munții în Ardeal, se schimbă și obiceiurile de consum, meniul e diferit. Ciorbele nu mai sunt acre, ci dulci, eventual drese cu smântână. Tocănițele nu mai sunt cu sos roșu, ci cu rântaș, iar deserturile mai degrabă acrișoare, decât dulci. Aici, în interiorul arcului carpatic, crește și rubarba. Greu de spus dacă este un fruct sau o legumă, câtă vreme frunzele ei sunt toxice și doar tijele se pot consuma???? Cu doar 15cal/100g, rubarba este prietena siluetei, plină de fibre, potasiu și calciu.  Ce se poate face din rubarbă? Cel mai frecvent prăjitură/tartă și compot. Astăzi, la Brașov, tanti Doina a făcut și una și alta. Și pentru că nu a pus decât un pic de zahăr, am mâncat și eu din amândouă fără să mă simt vinovată???? Cu desert pe bază de rubarbă niciun risc să te îndulcești, ci mai degrabă te acrești...de atâta vit. C????????

O postare distribuită de Mihaela Bilic (@doctorbilic) peMai 12, 2020 la 8:10 PDT

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play






Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


nxt.24
YesMy