Pivniceru pune la punct CSM, pentru a-şi susţine propunerile de procuror-şef la DNA şi PG

pivniceru dece
pivniceru dece

Mona Pivniceru i-a trimis joi preşedintelui Traian Băsescu propunerile sale pentru funcţiile de procurori-şefi ai DNA şi PG. Într-un comunicat de presă, ministrul Justiţei a realizat o analiză a interviurilor luate lui Tiberiu Niţu şi Ioan Irimie de către secţia pentru procurori a CSM, în urma cărora cei doi au primit aviz negativ. Pivniceru îi critică pe intervievatori, arătând că aceştia au avut un comportament deplasat, folosind un ton "inchizitorial" şi "expresii insinuante", potrivit luju.ro.

Mona Pivniceru i-a trimis joi lui Traian Băsescu propunerile sale pentru funcţiile de procurori-şefi ai DNA şi PG, propuneri care pe 22 noiembrie au primit aviz negativ din partea Secţiei pentru procurori a CSM. Avizul magistraţilor este unul consultativ, decidentul final fiind Traian Băsescu. Mona Pivniceru a făcut şi o analiză a modului în care au decurs chestionările lui Tiberiu Niţu şi Ioan Irimie.

Minitrul Justiţiei punctează că cele două interviuri trebuiau derulate într-o atmoseră relaxantă, or, "în cadrul celor două interviuri (...), unii dintre membri au acţionat în mod neprofesionist şi au avut, contrar tehnicii de interviu, accente pronunţate de rigiditate şi de autoritarism".

Hăineală & Co, tehnică de intervievare inadecvată

Ministerul precizează că unii dintre membrii comisiei de la CSM au încercat să pună în dificultate candidaţii. Spre exemplu, "unii dintre intervievatori au folosit în cursul interviului un ton inchizitorial, total inadecvat unui interviu la care participă magistraţi, ceea ce a condus la alterarea semnificativă a climatului de comunicare", au fost adresate "întrebări în cascadă, confuze sau nerelevante", au fost formulate întrebări "închise", unele dintre acestea fiind repetate cu obstinaţie, dar şi întrebări orientate, insinuante". Ministerul a analizat avizele negative ale CSM arătând că "multe dintre aspectele reţinute nu au o bază reală sau o fundamentare detaliată […]". Ministrul Justiţiei mai puncteaza şi faptul că lucrările celor doi (proiectele) nu au fost luate în discuţie la CSM şi nici nu au fost analizate.

De remarcat că Laura Codruţa Kovesi, când a fost numită pentru al doilea mandat în fruntea Parchetelor, avea aviz consultativ negativ de la CSM, aviz de care Traian Basescu nu a ţinut cont.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel