Pipiddi: Iohannis, mai puternic decât Emil Constantinescu

Politologul Alina Mungiu Pippidi crede că noul președinte al României, Klaus Iohannis, este mai "puternic" decât Emil Constantinescu, depozitarul unor mari speranțe în 1996, când l-a învins pe Ion Iliescu la alegerile prezidențiale.

Alina Mungiu Pippidi a declarat, în ediția de joi a emisiunii "Jocuri de Putere", de la Realitatea Tv, că Iohannis seamănă cu ceilalți lideri vestici.

"Eu cred că poate reprezenta mai mult (decât Emil Constantinescu) pentru că, atât cât i-am văzut pe amândoi, Klaus Iohannis este un om mai puternic decât era Emil Constantinescu. Emil Constantinescu a avut și el cele mai bune intenții. Nu i-a mulțumit niciodată nimeni, lui nu i-a ieșit nimic din ce-a făcut și atunci a devenit foarte frustat și fără ieșire glorioasă. Klaus Iohannis este un om normal și normalitatea lui este mai occidentală decât a tuturor liderilor pe care i-am văzut eu înainte, fără să fie prin nimic spectaculoasă. Dar seamănă mai mult cu lideri occidentali pe care i-am văzut (...) E un om mai tare decât cel dinaintea lui", a spus Pippidi.

Ea a precizat că "punctul slab" al lui Klaus Iohannis este că "partidul din care vine sau viitorul partid, cele două, nu sunt nici ele niște partide foarte bine pregătite". 

PNL, forțat să accepte decizia lui Klaus Iohannis. Un nou președinte jucător

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel