Piperea: Putem pune cruce Legii dării în plată

Avocat-Gheorghe-Piperea
Avocat-Gheorghe-Piperea

Raportul comisiei juridice a Senatului, favorabil Legii dării în plată, a fost retras, anunţă avocatul Gheorghe Piperea, pe pagina sa de Facebook, acesta fiind de părere că, începând de acum, "putem pune cruce Legii dării în plată".

Potrivit spuselor avocatului, raportul nu se va mai discuta mâine în plen.

"Raportul comisiei juridice a Senatului, favorabil legii dării în plată, a fost retras. Nu se mai discută mâine în plen. Se reia discutia in comisii peste doua saptamini.

Cel care, acum câteva minute, a făcut public acest anunț, la Radio România Actualități, este un anume senator Bota, de la PSD. Dar raportul nu putea fi retras fără acceptul președintelui comisiei juridice, dl Boboc, PNL. Deci "treaba" este transpartinică. Lobby-ul intens al BNR a lovit unde trebuie.

Din acest moment cred că putem pune cruce legii dării în plată, așa cum am construit-o eu și cum a promovat-o intens dl Zamfir. A fost un vis frumos", a scris Gheorghe Piperea pe contul său de Facebook.

[citeste si]

Prezent într-o emisiune la Radio România Actualităţi, senatorul PSD Marius Sorin Bota a declarat că Legea Dării în Plată trebuie să răspundă nevoilor punctuale ale celor aflaţi azi în dificultate financiară dar, în acelaşi timp, trebuie să răspundă şi pentru viitor.

"O lege care răspunde doar pentru situaţia celor aflaţi azi în dificultate va duce la un cost al creditului foarte mare, sau chiar la imposibilitatea contractării de credite. Încercăm să facem o lege care să răspundă atât pentru prezent cât şi pentru viitor. În cazul în care nu vom reuşi acest lucru, pentru partea viitoare vom îmbunătăţi cadrul legislativ în perioada următoare, rămânând ca această lege să răspundă doar pentru problemele celor aflaţi azi în dificultate financiară. Această situaţie financiară a fost creată în principal de încăpăţânarea băncilor care nu au vrut să dea curs solicitării persoanelor aflate în dificultate", a declarat senatorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel